ΤΟΠΙΚΑ

Σμήνη μελισσών ακύρωσαν… Εσπερινό στο Κοιμητήριο Ανηλίου στο Πήλιο!

σμήνη-μελισσών-ακύρωσαν-εσπερινό-στ-727490

Σμήνη μελισσών ακύρωσαν… την τέλεση πανηγυρικού Εσπερινού για την Υψωση του Τιμίου Σταυρού που πανηγυρίζει σήμερα η Εκκλησία. Ο Εσπερινός, παραμονή της μεγάλης γιορτής, επρόκειτο να τελεστεί χθες στον Ιερό Ναό στο Κοιμητήριο Ανηλίου, ωστόσο όλο το χωριό ειδοποιήθηκε λίγο πριν τη λειτουργία για την αλλαγή του τόπου τέλεσής της καθώς αντί για πιστούς προσήλθαν σμήνη μελισσών…

Οπως ανέφεραν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ κάτοικοι του Ανηλίου, ο Εσπερινός ήταν προγραμματισμένος να τελεστεί στον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου. Για το λόγο αυτό, γυναίκες είχαν πάει να καθαρίσουν και να ρίξουν νερό στον προαύλιο χώρο.

Ωστόσο το νερό φαίνεται να προσέλκυσε σμήνη… διψασμένων μελισσών με αποτέλεσμα να κριθεί επικίνδυνη η προσέλευση των πιστών! Για το λόγο αυτό, οι κάτοικοι του Ανηλίου ειδοποιήθηκαν για την αλλαγή του χώρου τέλεσης του Εσπερινού που έγινε τελικώς στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην κεντρική πλατεία του χωριού.

Το συμβάν πυροδότησε νέες αντιδράσεις στο Ανήλιο που από τον περασμένο Μάιο «πνίγεται» στις μέλισσες.

Οπως καταγγέλλουν κάτοικοι του χωριού, μελισσοκόμοι έχουν εγκαταστήσει εκατοντάδες μελίσσια στην περιοχή και μάλιστα πολύ κοντά στο κεντρικό οδικό δίκτυο και σε μικρή απόσταση από τα σπίτια.

Οι ίδιοι διαμαρτύρονται ότι οι μελισσοκόμοι δεν έχουν λάβει τα απαιτούμενα μέτρα όπως την εγκατάσταση των μελισσών σε απόσταση από τους δρόμους και την περίφραξη των σημείων με δίχτυ προκειμένου να αποτρέπονται οι μέλισσες να πηγαίνουν προς τα σπίτια.

«Δεν τολμούμε ούτε να ποτίσουμε. Οποτε πέφτει νερό μαζεύονται μιλιούνια», αναφέρει κάτοικος της περιοχής. Μάλιστα έχουν αναφερθεί και περιστατικά με τσιμπήματα μελισσών σε παιδιά.

Οι κάτοικοι ανέφεραν το πρόβλημα τόσο στον τοπικό δασοφύλακα όσο και στο Δασαρχείο Βόλου ζητώντας παρέμβαση για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους και τις αυλές των σπιτιών τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου