ΤΟΠΙΚΑ

Διαμαρτυρία φοιτητών με αίτημα την λήψη μέτρων προστασίας

διαμαρτυρία-φοιτητών-με-αίτημα-την-λή-727852

Κοινό αίτημα να ανοίξει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

Εναρξη λειτουργίας των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της υγείας εν μέσω πανδημίας το κοινό αίτημα των φοιτητών, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση στον θόλο του παραλιακού συγκροτήματος. Κρατώντας πανό με τα αιτήματά τους, φοιτητές της Γεωπονίας, των Μηχανολόγων – Μηχανικών, του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής και Τμημάτων της Λαμίας ύψωσαν φωνή διαμαρτυρίας, ζητώντας λύσεις σε ζητήματα ζωτικής σημασίας

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Ζητούμε να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου από το νέο ακαδημαϊκό έτος, εν μέσω πανδημίας. Το Πανεπιστήμιο πρέπει να ανοίξει, για να γίνονται τα μαθήματα διά ζώσης, γιατί αντικειμενικά δεν γίνεται η εκπαίδευση να είναι εξ αποστάσεως, σε οποιαδήποτε σχολή. Πόσο μάλλον σε σχολές που έχουν και εργαστήρια. Αυτό προϋποθέτει όμως και να ληφθούν βασικά, ουσιαστικά μέτρα με ευθύνη του Πανεπιστημίου και του κράτους» δήλωσε ο Δημήτρης Νόκας, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας – Φυτικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Παράλληλα τόνισε ότι «δεν γίνεται να υπάρχουν κτίρια αναξιοποίητα στην ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου. Επρεπε να είχαν ήδη «τρέξει» διαδικασίες ώστε να υπάρχει προετοιμασία από τον Σεπτέμβριο», εκφράζοντας παράλληλα το ερώτημα «πώς θα λειτουργήσουν τμήματα κάτω των 50 φοιτητών, όταν μόνο στο κτίριο του θόλου, στον Βόλο, στεγάζονται έξι τμήματα».

Παίρνοντας τον λόγο ο Ιωάννης Μπράτσος, φοιτητής Γεωπονικής, ανέφερε ότι «αυτό που θέλουμε και διεκδικούμε είναι να ανοίξουν οι σχολές μας, γιατί ένας φοιτητής, ιδιαίτερα σε σχολές όπως της γεωπονίας, των μηχανολόγων – μηχανικών, των ηλεκτρολόγων μηχανικών κ.λπ. δεν γίνεται να μάθει την επιστήμη του μόνο από την τηλεκπαίδευση. Πρέπει να κάνει εργαστήρια, πρέπει να δει τις ασκήσεις στα μαθήματα από κοντά, να κατανοήσει το μάθημα. Αρα θέλουμε να ανοίξουν οι σχολές μας για να συνεχιστούν οι σπουδές μας, αλλά πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα».

Βασικά αιτήματα επίσης η επαναπρόσληψη όλων των καθαριστριών και η πραγματοποίηση τακτικών απολυμάνσεων σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η χορήγηση μασκών και αντισηπτικών σε όλα τα τμήματα, η αξιοποίηση όλων των αναξιοποίητων χώρων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία.

Παράλληλα οι φοιτητές, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ζητούν να λειτουργήσει το κτίριο των ηλεκτρολόγων μηχανικών Η/Υ, να δοθεί δωρεάν εξοπλισμός, σύνδεση στο διαδίκτυο και πρόσληψη σε βιβλιοθήκες για εξ αποστάσεως εξέταση, πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού για θεωρία και εργαστήρια, ώστε να λειτουργήσουν τμήματα κάτω των 50 ατόμων, επιπλέον δρομολόγια για να εξυπηρετούνται οι φοιτητές προς τις σχολές τους και δωρεάν μετακίνηση στα ΜΜΜ, ώστε οι φοιτητές να επιστρέψουν στον τόπο σπουδών τους και κυρίως να διασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες εξαερισμού, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου