ΤΟΠΙΚΑ

Απαγχονίστηκε 65χρονος τη Δευτέρα το πρωί σε χωριό του Βόλου

απαγχονίστηκε-65χρονος-τη-δευτέρα-το-πρ-727866

Σοκαρισμένη η σύζυγός του καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια

Τραγικό τέλος έβαλε τη Δευτέρα στη ζωή του 65χρονος σε χωριό του Βόλου. Ο άτυχος άνδρας, έφτιαξε αυτοσχέδιο βρόχο με σχοινί και κρεμάστηκε από δοκάρι πέργκολας στην αυλή του σπιτιού του σε χωριό του Βόλου.

Ο αυτόχειρας έγινε αντιληπτός γύρω στις 12:00 από τη σύζυγό του, η οποία άρχισε να καλεί σε βοήθεια απεγνωσμένα. Αμεσα σε σημείο έσπευσε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, όμως δεν πρόλαβε να κάνει το παραμικρό για να βοηθήσει τον άτυχο άνδρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα διαπίστωσε ότι ήταν ήδη νεκρός.

Η σύζυγός του βρισκόταν σε κατάσταση σοκ και ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου. Οι αστυνομικοί άρχισαν να ερευνούν αμέσως την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ παρήγγειλε νεκροψία – νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Η σορός του 65χρονου μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, όπου διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόχειρας δεν άφησε κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να βάλει αιφνίδιο τέλος στη ζωή του. Ο 65χρονος φέρεται να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου συνεχίζει την προανάκριση.

Επισημαίνεται ότι ο Βόλος και η Θεσσαλία εντάσσονται στις περιφέρειες με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από αυτοκτονίες σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου Ημέρας για την πρόληψη της αυτοκτονίας της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κλίμακα».

Από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου προκύπτει ότι ο αριθμός των αυτοκτονιών παρουσιάζει σταθερά αυξητική τάση κατά τα έτη 2018, 2019 και μέχρι τις 31/8/2020.

Επιπλέον, η πλειονότητα των αυτοχείρων ήταν άντρες, ενώ οι άνθρωποι ηλικίας 80 και άνω και ηλικίας από 50 έως 59 ετών σημειώνουν τις περισσότερες αυτοκτονίες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες.

Περισσότεροι από 500 άνθρωποι αυτοκτονούν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 5.000 πενθούντες ετησίως.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου