ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτο σχολικό κουδούνι με μάσκες και αποστάσεις σήμερα στη Μαγνησία

πρώτο-σχολικό-κουδούνι-με-μάσκες-και-α-728010

Στα σχολεία τους θα πρέπει να βρίσκονται στις 8:15 σήμερα το πρωί οι μαθητές όλων των τάξεων και όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, οπότε και θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θα παραμείνουν στα σχολεία τους μέχρι και τον αγιασμό, που θα τελεστεί ανάλογα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας λειτουργίας των σχολείων θα περιλαμβάνει:

l Επεξήγηση και συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής και λοιπών μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.

l Επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία.

l Διανομή μάσκας ανά μαθητή.

l Εμφαση στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

l Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

l Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς (εκτός από τα νηπιαγωγεία).

Ιδιαίτερα για τα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο.

Σημειώνεται ότι τα παγούρια για τους μαθητές της Μαγνησίας παραλήφθηκαν την Παρασκευή από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Βόλου, ενώ το περασμένο Σάββατο παραλήφθηκαν και οι μάσκες μιας χρήσης που προορίζονται για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού, Γεωργία Μποντού-Τοκαλή αμέσως ξεκίνησε η κατανομή ανά σχολείο και αργά το μεσημέρι ξεκίνησε η διανομή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας και στα σχολεία των περιφερειακών ενοτήτων με τη συνδρομή των τοπικών δημοτικών συμβούλων.

Η παραλαβή των μασκών, η κατανομή τους ανά σχολείο και η πρώτη φάση της διανομής ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Τα υπόλοιπα σχολεία, κυρίως Βόλου και Νέας Ιωνίας, θα παραλάβουν τις μάσκες σήμερα, Δευτέρα, από τις 8 το πρωί.

Οι Αγιασμοί

Ο επίσημος Αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας θα γίνει στις 11:15 το πρωί, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ιωλκού, παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιώργου Πολύζου.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος Αγιασμός για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας στο προαύλιο των 8ου Γυμνασίου – 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου, παρουσία του προϊσταμένου Χαράλαμπου Σταχτέα.

Και τις δύο τελετές θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγιασμοί θα γίνουν στα προαύλια παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ οι υπόλοιποι θα περιμένουν στις αίθουσες φορώντας μάσκες μέχρι να περάσει ο ιερέας να τους αγιάσει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου