Στο στόχαστρο οι υποψήφιοι

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-27, 12:20:16
Στο στόχαστρο οι υποψήφιοι

Φοιτητές διέκοψαν το μάθημα του προέδρου της Χωροταξίας διαμαρτυρόμενοι για την υποψηφιότητά του

Με νέα επιθετική αφίσα απάντησαν φοιτητές στις υποψηφιότητες δύο ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το Συμβούλιο Διοίκησης. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Τμήματος Χωροταξίας κ. Αθανάσιος Κούγκολος και ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ. Νίκος Ηλιού βρέθηκαν στο στόχαστρο των φοιτητών οι οποίοι με την κίνησή τους αυτή και την τοιχοκόλληση των αφισών στο Πανεπιστήμιο δήλωσαν για ακόμη μία φορά την πλήρη αντίθεσή τους με τον νέο νόμο πλαίσιο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Μετά τις αφίσες που υπήρχαν πριν από ένα περίπου μήνα ανηρτημένες σε όλο το τοπικό Ίδρυμα με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την ανάδειξη του Συμβουλίου Διοίκησης να φέρονται ως καταζητούμενοι, τώρα οι φοιτητές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου με μία άλλη αφίσα.

Στη νέα αφίσα εικονίζονται ο πρόεδρος του Τμήματος Χωροταξίας κ. Αθανάσιος Κούγκολος και ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών κ. Νίκος Ηλιού, οι οποίοι υπέβαλαν υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

«Οι πρώτες δύο επίσημες υποψηφιότητες για το Συμβούλιο Διοίκησης είναι γεγονός. Οι Αθανάσιος Κούγκολος και Νίκος Ηλιού συντάσσονται με το Μαύρο Μέτωπο συγκυβέρνησης - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. και τη διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου και τα βάζουν με τους φοιτητές, εργαζόμενους, καθηγητές και όλη την κοινωνία», αναγράφεται χαρακτηριστικά στη αφίσα.

Χθες μάλιστα περίπου 30 φοιτητές εισήλθαν στις 12.30 περίπου μετά το μεσημέρι σε αίθουσα της Χωροταξίας όπου διεξάγονταν μάθημα με τον κ. Κούγκολο. Οι φοιτητές διαμαρτυρόμενοι για την κατάθεση της υποψηφιότητάς του του ζήτησαν το λόγο, ενώ το κλίμα ήταν αρκετά έντονο.

Ο κ. Κούγκολος μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επεσήμανε: «Δέχτηκα τους φοιτητές στην αίθουσα γιατί πάντα θέλω την επικοινωνία μαζί τους. Προσπάθησα να τους εξηγήσω τους λόγους που έθεσα υποψηφιότητα, όμως δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω την άποψή μου. Όμως θα πρέπει να καταλάβουν και οι φοιτητές αλλά και η κοινωνία πως ούτε εμείς οι ακαδημαϊκοί είμαστε ευχαριστημένοι με το νόμο που χτυπά το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου, όμως είναι νόμος του κράτους. Άλλωστε η ακαδημαϊκή κοινότητα έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα».

Ο πρόεδρος του Τμήματος σχολίασε πως οι φοιτητές είναι μαχητικοί και «εμείς ως ακαδημαϊκοί πρέπει να τους καταλάβουμε. Κι εμείς με τον τρόπο μας προσπαθούμε να αλλάξουν τα πράγματα. Πρέπει όλοι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ όμως μίλησε και ο κ. Νίκος Ηλιού, επισημαίνοντας πως ανέμενε να υπάρξουν αντιδράσεις με την υποψηφιότητά του. «Ο νέος νόμος πλαίσιο θα δημιουργήσει προβλήματα και εμείς θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα. Το Πανεπιστήμιο όμως είναι μέσα στην αναξιοπιστία και την αδιαφάνεια. Κι εμείς οι ίδιοι οι ακαδημαϊκοί δεν θελήσαμε ποτέ να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκαλο γιατί θα άγγιζε και το δικό μας κόκαλο», σχολίασε ο κ. Ηλιού.

Ο ίδιος επεσήμανε πως είναι ανοιχτός σε συζητήσεις με τους φοιτητές που αντιδρούν, όχι όμως κατά τη διάρκεια μαθήματος ή την ώρα της εξεταστικής και σημείωσε πως ο δικός του στόχος είναι να αποκτήσει ένα νέο πρόσωπο το τοπικό Ίδρυμα, το οποίο θα προάγει τη γνώση, τη διαφάνεια και την αξιοπιστία.

Αντίδραση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού

Στο μεταξύ εξαιτίας της εκδίκασης της προσφυγής των ακαδημαϊκών στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 3 Φεβρουαρίου η Οργανωτική Επιτροπή μετέφερε τη διεξαγωγή των εκλογών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για τις 15 Φεβρουαρίου.

Την αντίδρασή του όμως για τις εκλογές και το νέο νόμο πλαίσιο εξέφρασε στη γενική του συνέλευση και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Π.Θ. που προκήρυξε απεργία του διοικητικού προσωπικού την ημέρα των εκλογών, όποτε αυτές διεξαχθούν, ώστε οι εργαζόμενοι που έχουν επιφορτιστεί να εργαστούν για τις εκλογές να μπορούν να απέχουν και «όλοι να μπορέσουμε να κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα κτήρια, όπου θα διεξάγονται οι εκλογές στο Βόλο και τη Λάρισα με στόχο να μην πραγματοποιηθούν», όπως αναφέρεται στην απόφαση του Συλλόγου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
4
=