ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση του ΚΚΕ Μαγνησίας στον Κων. Μαραβέγια

επίθεση-του-κκε-μαγνησίας-στον-κων-μαρ-729673

Από την Τομεακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΚΚΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το ακούσαμε και αυτό! Στην προσπάθεια να εξωραΐσει την τραγική κατάσταση στο σύστημα υγείας μέσα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, ο κυβερνητικός βουλευτής Κ. Μαραβέγιας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αμφισβήτησε την ανάγκη ύπαρξης μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο Βόλου, είπε ότι «όλα βαίνουν καλώς», διαστρεβλώνοντας τη μαύρη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής.

Και αυτά τη στιγμή που στο Νοσοκομείο Βόλου οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζουν να είναι επικίνδυνα τεράστιες, αναγκάζοντας τον κόσμο να «τα ακουμπάει» γερά στον ιδιωτικό τομέα. Τη στιγμή που μπροστά στο άνοιγμά τους, τα σχολεία με στοιβαγμένους τους μαθητές μετατρέπονται σε υγειονομική βόμβα, χωρίς το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας, με υποβαθμισμένη καθαριότητα (ακόμη δεν έχουν πιάσει δουλεία οι ελάχιστες καθαρίστριες). Την στιγμή που τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς έχουν γίνει κουρελόχαρτο, ενώ η κυβέρνηση μοιράζει πακτωλούς χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους και στους «προστάτες» του ΝΑΤΟ, φορτώνοντας τα βάρη στους εργαζόμενους.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση ΝΔ μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και η πολιτική τους, έχοντας ξεκάθαρο σχέδιο, την στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, έχουν ξεγυμνωθεί με την πανδημία του κορωνοϊού. Οι βουλευτές τους, αλλάζοντας πουκάμισα στη φρασεολογία τους ανάλογα με το αν βρίσκονται στην αντιπολίτευση ή στην κυβέρνηση, σπρώχνουν από κοινού το κάρο αυτού του σάπιου συστήματος, θυσιάζοντας τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα του λαού.

Είναι η ώρα της οργάνωσης των εργαζομένων με το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές παντού, στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και στα χωριά, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες τους για την υπεράσπιση της ζωής τους και της ζωής των παιδιών τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου