ΤΟΠΙΚΑ

Νέες κινητοποιήσεις για τη ρύπανση

νέες-κινητοποιήσεις-για-τη-ρύπανση-851206

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας απηύθυνε την παρακάτω πρόσκληση προς τους αναφερόμενους φορείς σχετικά με την επόμενη κινητοποίηση για το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης του ευρύτερου Π.Σ. Βόλου

Προς τους φορείς:
Σύλλογο Γερμανόφωνων Καθηγητών Βόλου, ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδας, Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Εμπορικό Σύλλογο Βόλου, Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, Εξωραϊστικό Σύλλογο Παλιού Λιμεναρχείου. ΕΠΣΘ, Εργατικό Κέντρο Βόλου, Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας, Νομ. Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Μαγνησίας, Οικολόγους Πράσινους, Σύλλογο Τραπεζοϋπαλλήλωνx Ν. Μαγνησίας, Σταθμό Προστασίας Αγρίων Ζώων και Πουλιών Ν. Ιωνίας, Σύλλογο Γονέων Παιδιών με καρκίνο «ΠΙΣΤΗ», Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Μαγνησίας, Σύλλογο Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μαγνησίας, Σύνδεσμο Χημικών Θεσσαλίας, ΤΕΕ Παράρτημα Μαγνησίας, Φίλους του Κραυσίνδωνα.
Αγαπητοί φίλοι και Συνεργάτες,
Μετά την ικανοποιητική συμμετοχή πολιτών και φορέων στην κινητοποίηση της Δευτέρας 4 Ιουνίου 2007, όπως έχουμε συζητήσει, πρέπει να αποφασίσουμε την κλιμάκωση των ενεργειών μας, για την επίλυση του πολύ σοβαρού προβλήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Όταν οι γνώμες των ειδικών συνδέουν άμεσα το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης με την υγεία. Όταν οι δείκτες ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο ευρύτερο Π.Σ. Βόλου είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί, δεν πρέπει να μένουμε αδρανείς. Όταν η Λάρισα έχει ξεσηκωθεί (δύο ομόφωνες αποφάσεις Νομαρχιακού Συμβουλίου, ομόφωνες αποφάσεις Δήμων, προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας κλπ.) κατά της καύσης πετ κοκ από βιομηχανίες της περιοχής της (κάτω από 50 τόνους την ημέρα) εμείς δεν επιτρέπεται να δεχόμαστε να καίει η ΑΓΕΤ πάνω από 500 τόνους(!) την ημέρα και μάλιστα ακριβώς δίπλα στην πόλη μας.
Σας καλούμε σε σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουνίου στις 7.30 το απόγευμα στα γραφεία μας (Γαζή 216 και Βλαχάβα) για να αποφασίσουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Προτείνουμε να κάνουμε Συγκέντρωση την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα σε κάποιο σημείο που θα ορίσουμε και να βαδίσουμε προς την ΑΓΕΤ, διεκδικώντας ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ. Λεπτομέρειες θα συζητηθούν στη σύσκεψή της Τρίτης “.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου