ΤΟΠΙΚΑ

Ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις των εξετάσεων

ανοδικά-θα-κινηθούν-οι-βάσεις-των-εξετ-851206

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν οι βάσεις για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που προκύπτουν από τη βαθμολόγηση των γραπτών.
Βάσει της έρευνας από 30.000 βαθμολογίες για τις βάσεις σε όλα τα Επιστημονικά Πεδία, περίπου 8.000 θέσεις αναμένεται να μείνουν φέτος κενές. Θα αφορούν στη συντριπτική τους πλειονότητα τμήματα των ΤΕΙ του 2ου, 4ου και 5ου Επιστημονικού Πεδίου.
Παράλληλα, ανάλογα βέβαια και με τον βαθμό δυσκολίας των θεμάτων, αναμένεται να μείνουν κενές θέσεις στα Τμήματα Ξένων Φιλολογιών, όπως Ιταλικής, Ισπανικής, Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.
Η βάση του «10» δεν θα επιτρέψει και φέτος να καλυφθούν οι προσφερόμενες θέσεις στο σύνολό τους. Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία από τις 67.102 θέσεις αναμένεται να καλυφθούν λιγότερες από 59.000.
Αυτό σημαίνει ότι από τους 89.000 φετινούς εξετασθέντες οι 30.000 δεν θα εισαχθούν στα ΑΕΙ- ΤΕΙ.
Αναλυτικά, στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο, οι υποψήφιοι φαίνεται να έχουν ελαφρά καλύτερες βαθμολογίες φέτος. Πάντως, το γεγονός ότι έχει ενισχυθεί φέτος με νέα τμήματα και υπάρχει αύξηση στις θέσεις εισακτέων, «ψαλιδίζει» την ένταση μιας διαφαινόμενης τάσης ανόδου των βάσεων εισαγωγής, η οποία είναι δυνατόν να επηρεάσει τα περισσότερα τμήματα του Πεδίου και κυρίως τα χαμηλόβαθμα.
Στο 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο, οι υποψήφιοι φαίνεται να έχουν γράψει καλύτερα φέτος κυρίως στις χαμηλές βαθμολογικές κλίμακες. Τα Τμήματα που αναμένεται να ανεβάσουν τις βάσεις τους είναι τα ΤΕΙ του Λεκανοπεδίου και της Θεσσαλονίκης, λόγω της μείωσης των εισακτέων.
Αντίθετα, τα πιο υψηλόβαθμα Τμήματα (Μηχανικών Η/Υ, Πολιτικών Μηχανικών κ.λ.π.) δεν φαίνεται να επηρεάζονται ιδιαίτερα. Πιο απαιτητικά θα εμφανιστούν τα Τμήματα Χημείας και Φυσικής Αθήνας και Χημείας, Πληροφορικής, Φυσικής και Βιολογίας Θεσσαλονίκης.
Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται άνοδος στα ΤΕΙ του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, ενώ στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν τα ΑΕΙ.
Τέλος, στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο αναμένεται άνοδος των βάσεων σε όλα τα Τμήματα και ιδιαίτερα τα χαμηλής και μεσαίας βαθμολογίας ΑΕΙ και ΤΕΙ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου