Αντιδράσεις για τις μικτές εφημερίες

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-26, 11:34:10
Αντιδράσεις για τις μικτές εφημερίες

Δεν πρόκειται να αποδώσει το σύστημα εκτιμούν οι γιατροί

Στο πόδι γιατροί των Κέντρων Υγείας για τις μικτές εφημερίες. Γιατροί από τα Κέντρα Υγείας Αργαλαστής και Βελεστίνου προσανατολίζονται να προσφύγουν προκειμένου να ανακληθεί η απόφαση για την μικτή εφημερία καθώς όπως υποστηρίζουν το σύστημα δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει αποδοτικά.

Το νέο σύστημα σύμφωνα με τους γιατρούς θέτει σε ευθεία αμφισβήτηση τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας μετά τις 9 το βράδυ και όταν υποτίθεται θα ολοκληρώνεται η μικτή εφημερία και ο ένας εκ των δύο γιατρών θα πρέπει να αποχωρεί, αφού αρκετά περιστατικά όπως έχει δείξει η εμπειρία εξυπηρετούνται κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Βόλου έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με αυτή από δύο γιατρούς που ήταν σε ενεργή εφημερία και ένας με ετοιμότητα μέχρι πρότινος, τώρα υποχρεωτικά εφημερεύει ένας ιατρός με ενεργή εφημερία κι ένας με μικτή εφημερία, ο οποίος θα αποχωρεί από το Κέντρο Υγείας το βράδυ.

«Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει αυτό το σύστημα» τονίζουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ γιατροί που ήδη έχουν ενημερώσει τη Διοίκηση για τις ενστάσεις και τη διαφωνία τους, καθώς όπως υποστηρίζουν εάν συμβεί κάτι έκτακτο, όπως για παράδειγμα τροχαίο ατύχημα, ο εφημερεύων ιατρός θα πρέπει να αφήσει το Κέντρο Υγείας στα χέρια της νοσηλεύτριας και να περιμένει τον ιατρό που θα έχει μικτή εφημερία να έρθει από το σπίτι του στο Κέντρο Υγείας.

Στην περίπτωση δε που το Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε μακρινή απόσταση από το Βόλο, όπου διαμένει η πλειοψηφία των ιατρών, τότε το Κέντρο Υγείας θα μείνει χωρίς ιατρική επίβλεψη για αρκετές ώρες.

Σημειώνεται ότι ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Αρ. Ζαχαρόπουλος, ερωτηθείς για το θέμα μόλις ξεκίνησε η εφαρμογή του νέου μέτρου, είχε επισημάνει: «Το προηγούμενο μοντέλο εφημεριών που ήθελε δύο γιατρούς σε ενεργή εφημερία κι έναν σε εφημερία ετοιμότητας ήταν επιδοματικής έμπνευσης στην πράξη. Οι γιατροί επωφελήθηκαν από ένα πλαφόν εφημεριών που ίσχυε. Η πολιτική ηγεσία όμως άλλαξε αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος που ήθελε επτά εφημερίες και πλέον ορίζει «μέχρι επτά εφημερίες». Μετά από αυτό και με βάση την εξοικονόμηση πόρων για άλλες ανάγκες προχωρήσαμε στην αναδιάρθρωση των εφημεριών και αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα που να καλύπτει τις ανάγκες».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
7
=