Βελτίωση προσβασιμότητας στο ΧΥΤΑ Αργαλαστής

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-25, 19:26:05
Βελτίωση προσβασιμότητας στο ΧΥΤΑ Αργαλαστής

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η ασφαλτόστρωση του δρόμου με 630.000 ευρώ

Η διευκόλυνση της προσβασιμότητας των απορριμματοφόρων οχημάτων και η δημιουργία συνθηκών ασφαλούς διέλευσής τους προς τον ΧΥΤΑ της Αργαλαστής, επιτυγχάνεται μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Συγκεκριμένα δόθηκε από τον περιφερειάρχη η έγκριση για ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου πρόσβασης προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής», προϋπολογισμού 630.000,00 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο κ. Αγοραστός «είναι ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για τoν Δήμο Νοτίου Πηλίου, καθώς διευκολύνει την πρόσβαση προς το ΧΥΤΑ με ένα νέο και ασφαλές οδικό δίκτυο. Ο συγκεκριμένος δρόμος που χρησιμοποιείται σήμερα, είναι χωμάτινος και σε κακή κατάσταση, με συνέπεια την καταπόνηση των οχημάτων και τη συνεπακόλουθη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Με την κατασκευή του έργου εξασφαλίζεται σημαντική μείωση του κόστους και του χρόνου μεταφοράς των απορριμμάτων».

Με την ασφαλτόστρωση του δρόμου πρόσβασης προς τον ΧΥΤΑ Αργαλαστής θα γίνουν εκσκαφές για τη διαμόρφωση των κλίσεων, διάστρωση με υλικό λατομείου, κατασκευή υπόβασης και βάσης και κατασκευή ασφαλτοτάπητα σε συνολικό μήκος 2,6 χιλιομέτρων.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Δικαιούχος του έργου είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με κύριο του έργου τον Δήμο Νοτίου Πηλίου.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=