ΤΟΠΙΚΑ

«Εσβησε» η ηθοποιός Βίκυ Ψαλτίδου

εσβησε-η-ηθοποιός-βίκυ-ψαλτίδου-736278

Βαρύ πένθος για τον Πατή Κουτσάφτη, δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου, που συντετριμμένος αποχαιρέτησε την αγαπημένη του σύζυγο

Πάνδημη ήταν η κηδεία της γνωστής ηθοποιού Βίκυς Ψαλτίδου, που «έσβησε» στα 66 της μετά από γενναία, αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο. Δύσκολες ώρες για τον δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου Πατή Κουτσάφτη, ο οποίος χθες συντετριμμένος από τη μεγάλη απώλεια αποχαιρέτησε για τελευταία φορά την αγαπημένη του σύζυγο, με την οποία πορεύτηκε πολλά χρόνια στο σανίδι και στη ζωή. Το ζευγάρι απόκτησε έναν γιο, τον Απόστολο, ο οποίος ζει και εργάζεται στο εξωτερικό ως οικοτοξικολόγος.

Η Βίκυ Ψαλτίδου τα τελευταία χρόνια είχε προσβληθεί από τον καρκίνο. Εχοντας δίπλα της διαρκώς τον σύζυγό της έδινε μάχη να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που την είχε καταβάλει. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε να το ξεπεράσει. Χθες το απόγευμα κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς, παρουσία πλήθος κόσμου που έσπευσε να συμπαρασταθεί στην οικογένεια.

Τον θάνατό της ανακοίνωσε μέσω του facebook με ανάρτησή του ο ίδιος ο σύζυγός της, δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου τονίζοντας: «Σε κλίμα οδύνης, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα (χθες) τον άνθρωπό μας, τη Βίκυ μας.

Σύζυγο και μητέρα, με ατέλειωτο δόσιμο σε όλους, στην οικογένεια, στην κοινωνία, στο θέατρο, στα παιδιά. Η απουσία της είναι μια απώλεια επώδυνη για όσους την γνώρισαν. Το αποτύπωμά της θα μείνει ανεξίτηλο για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας. Αποχαιρετούμε έναν σπάνιο, έναν ακριβό άνθρωπο, έναν φάρο ρεαλισμού και ηθικού προσδιορισμού».

Επιπροσθέτως ο κ. Κουτσάφτης εκ μέρους της οικογένειας ζήτησε αντί στεφάνων να ενισχυθεί η «Φλόγα» στους παρακάτω λογαριασμούς:

1. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με Αρ. Λογ.: 5015020641423, Δικαιούχος Φλόγα

2. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ με Αρ. Λογ.: 192/480000-10, Δικαιούχος Φλόγα».

Σημειώνεται πως η Βίκυ Ψαλτίδου ως ηθοποιός είχε μεταξύ άλλων πρωταγωνιστήσει σε σειρές, όπως τα «Θύματα Ειρήνης» που προβαλλόταν από το MEGA το 1999 και «Σαν Χειμωνιάτικη Λιακάδα» που προβλήθηκε από το STAR. Επίσης είχε παίξει το 1990 στην κινηματογραφική ταινία «Έρωτας στη Χουρμαδιά» και το 2005 «Το όνειρο του σκύλου». Η τελευταία ταινία στην οποία είχε ρόλο η εκλιπούσα ήταν το 2017 στην ταινία «Πολυξένη».

Από το 1986, που ο Πατής (Παναγιώτης) Κουτσάφτης εγκατέλειψε την Αθήνα, όπου ως ηθοποιός της Εθνικής Δραματικής Σχολής συμμετείχε σε μεγάλες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές, η Βίκυ Ψαλτίδου τον ακολούθησε στη Ζαγορά την οποία υπεραγαπούσε.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της για την απώλεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου