ΤΟΠΙΚΑ

Στη Συκή τούς έχουν ρημάξει οι κλέφτες

στη-συκή-τούς-έχουν-ρημάξει-οι-κλέφτες-390035

Αρπάζουν την παραγωγή από τα χωράφια, τα γεωργικά μηχανήματα ακόμα και τα ξύλα από τις αυλές!

Γεωργικά μηχανήματα, ξύλα από τις αυλές και τα χωράφια, ακόμα και λαχανικά και φρούτα από τα κτήματα ξεριζώνουν επιτήδειοι που έχουν ρημάξει το τελευταίο χρονικό διάστημα το βιος των κατοίκων της Συκής…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου

Οι κάτοικοι έχουν φτάσει στο απροχώρητο, αφού δεν ξέρουν με ποιο τρόπο να προστατευτούν οι ίδιοι αλλά και οι περιουσίες και τα τρόφιμά τους καθώς οι… ποντικοί στο πέρασμά τους δεν αφήνουν τίποτα όρθιο!

Από γεωργικά εργαλεία και άλλα αγροτικά μηχανήματα από αγροκτήματα και γεωργικές αποθήκες μέχρι λαχανικά, κηπευτικά και φρούτα από τα χωράφια αλλά και καυσόξυλα από τις αυλές γίνονται καθημερινά βορά των αγνώστων που ρημάζουν τις περιουσίες των Συκιωτών.

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν θα σας πω ότι αυτά δεν συνέβαιναν και παλιότερα, αλλά πέρυσι γινόταν κάτι τέτοιο μια φορά κάθε έξι μήνες, όχι κάθε μέρα» λέει κάτοικος της περιοχής ο οποίος δεν επιθυμούσε να αναφερθεί το όνομα του.

Ο ίδιος αναφέρει ότι όλοι οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι και καθημερινά το μοναδικό θέμα συζήτησης είναι πώς θα προστατευτούν από τους επιτήδειους που ρημάζουν τα σπίτια και τα κτήματά τους καθώς είναι αδύνατον να τα περιφρουρούν 24 ώρες το 24ωρο.

Εν τω μεταξύ πρέπει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι υποψιάζονται συγκεκριμένα άτομα, καθώς όπως αναφέρει ο προαναφερόμενος δημότης «αυτοί που επιδίδονται στις κλοπές τόσο την ημέρα, όσο και τη νύχτα, δεν είναι μόνο οι αλλοδαποί που είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε συνεχώς μόνο σε αυτούς, αλλά και ντόπιοι όπως και διάφοροι που εμφανίζονται στην περιοχή για κυνήγι για παράδειγμα και φεύγουν με τα σαλατικά και τα καυσόξυλα της εβδομάδας που έχουν κλέψει από τα χωράφια και τα σπίτια μας».

Οι κάτοικοι έχουν αναφέρει πολλές φορές τα περιστατικά τόσο στον διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Αργαλαστής, όσο και στον αρμόδιο για τα αγροτικά θέματα δασοφύλακα της περιοχής, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει συλληφθεί κανείς. «Ξέρουμε ότι και ο διοικητής κάνει ό,τι μπορεί και γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα γιατί είναι από την περιοχή. Ωστόσο χρειάζεται πολύ στενή και συνεχής παρακολούθηση για να πιαστούν αυτοί οι τύποι, καθώς δρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάτι που δεν μπορεί να το κάνει με τη δύναμη του αστυνομικού σταθμού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου