ΤΟΠΙΚΑ

Προσλήψεις λιμενεργατών στον ΟΛΒ

προσλήψεις-λιμενεργατών-στον-ολβ-851206

Θετικά μηνύματα τόσο για τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, όσο και για τους λιμενεργάτες που θα προσληφθούν, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στην χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΟΛΒ ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργος Βλάχος. Σε χθεσινές του δηλώσεις, παρουσία του προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ.κ. Π. Σούρλα και Αλ. Βαλασσά, ο κ. Βλάχος ανέφερε ότι έχει αρχίσει ένα διάλογος για την ένταξη όλων των λιμενεργατών στους Ο.Λ. στα 12 λιμάνια της χώρας.
Όπως επεσήμανε ο ίδιος, οι συζητήσεις γίνονται με την ομοσπονδία των φορτοεκφορτωτών και τα τρία βασικά θέματα που εξετάζονται είναι το κεφάλαιο αποζημιώσεως των εκφορτωτών, η κατηγοριοποίηση των λιμενεργατών και η απασχόληση του σε άλλες εργασίες των λιμένων σε περίπτωση που υπάρχει υποαπασχόληση.
Ο κ. Βλάχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για το λιμάνι του Βόλου να προχωρήσουν γρηγορότερα οι διαδικασίες και, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει πριν από τις εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο. Ο Γ.Γ. του ΥΕΝ εξήγησε ότι οι προσλήψεις αφορούν στους παλιούς λιμενεργάτες και όχι τους νεότερους, ωστόσο αν δημιουργηθούν κενά, θα συμπληρώνονται από αυτούς χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Θετικός
απολογισμός
Όπως είπε ο κ. Βλάχος, αλλά και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Σούρλας, ο ΟΛΒ για πρώτη φορά από την ίδρυσή του έχει κέρδη τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 292.621,85 ευρώ, έναντι ζημιών 539.351,87 ευρώ της προηγούμενης χρήσης.
Ο ίδιος εξήρε την χρηστή διαχείριση που υπήρχε, τονίζοντας ότι το λιμάνι του Βόλου έχει πολύ μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, αποτελώντας το σπουδαιότερο λιμάνι της Κεντρικής Ελλάδας.
Τέλος ο κ. Βλάχος αναφέρθηκε στα εκτελούμενα έργα αλλά και στα προγραμματιζόμενα έργα του λιμένος Βόλου, όπως η επέκταση του κεντρικού προβλήτα, η διευθέτηση του χειμάρρου Ξηριά, η ολοκλήρωση του κρηπιδώματος και η ολοκλήρωση του τρίτου προβλήτα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου