ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» ξαφνικά ένας γιατρός άγγελος

εφυγε-ξαφνικά-ένας-γιατρός-άγγελος-742215

Ο Αχιλλέας Κουκουσέλης έσβησε μέσα σε δύο μήνες – Ηρθε για διακοπές στον Βόλο και χάθηκε για πάντα

Σαν κεραυνός έπεσε την Τρίτη στη Νέα Ιωνία και σε ολόκληρο τον Βόλο η απώλεια του γενικού ιατρού Αχιλλέα Κουκουσέλη και μάλιστα απροσδόκητα, μέσα σε δύο μήνες. Ο θρήνος ξέσπασε για τον τόσο άδικο, ξαφνικό και πρόωρο θάνατο.

Σε ηλικία μόλις 45 ετών, ενώ είχε μία λαμπρή καριέρα μπροστά του, μία σπουδαία οικογένεια, τόσους ανθρώπους να τον αγαπούν, ο Αχιλλέας Κουκουσέλης άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ύπουλο χτύπημα του καρκίνου. Κανένας από τους ασθενείς δεν είχε λόγια για να περιγράψει τον γιατρό άγγελο, τον άνθρωπο με τον αδαμάντινο χαρακτήρα, που ήταν πάντοτε δίπλα σε όλους με χαμόγελο στα χείλη και διάθεση για προσφορά. Κανένας δεν είχε λόγια για τον τραγικό θάνατο, ο οποίος επήλθε ενώ είχε έρθει στην πόλη, κοντά στην οικογένειά του, για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο αξιόλογος επιστήμονας επέστρεψε στον Βόλο από την Κύπρο μετά την καραντίνα και διαγνώστηκε με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αντιμετώπιζε επάρατη νόσο που εξελισσόταν ραγδαία και έφθασε γρήγορα σε προχωρημένο στάδιο. Δυστυχώς, ενώ βοηθούσε πάντοτε τον κόσμο, δίχως να αρνείται ποτέ το παραμικρό, στο δικό του πρόβλημα δεν υπήρχε τρόπος τελικά για να βοηθηθεί παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες.

Στην Κύπρο βρισκόταν εδώ και έναν χρόνο από τότε που αποφάσισε να μετακομίσει το ιατρείο του που διατηρούσε στη Νέα Ιωνία και πιο συγκεκριμένα στην οδό Εθνικών Αγώνων 70. Ολόκληρη η Νέα Ιωνία τον αγαπούσε ως τον γιατρό της, όπως και ο Βόλος. Ασθενείς του πληροφορήθηκαν αναστατωμένοι τον χαμό, μημ μπορώντας να πιστέψουν στην ξαφνική απώλεια.

Ο Αχιλλέας Κουκουσέλης ήταν γενικός ιατρός και παρείχε τις υπηρεσίες του ως επιστήμονας, αλλά και ως άνθρωπος σε οποιονδήποτε βρισκόταν στο κατώφλι του οποιαδήποτε ώρα, από τους νεότερους μέχρι τους μεγαλύτερους, οι οποίοι τον επισκέπτονταν γιατί γνώριζαν ότι ήταν ένας εξαίρετος γιατρός και συνάμα ένας σπουδαίος άνθρωπος, στον οποίο μπορούσαν να βασιστούν.

Το ιατρείο του επισκέπτονταν ασθενείς από όλες τις συνοικίες της πόλης και εκείνος είχε πάντοτε διάθεση να εξυπηρετεί, να μην αφήνει κανέναν να περιμένει, να μην είναι κανείς μόνος στο πρόβλημά του.

Το ίδιο σπουδαίος ήταν και ως φίλος για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να μοιραστούν τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. Ο χαμός του χθες τους λύγισε μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν την τραγική απώλεια. Πολλοί δεν γνώριζαν για τον Γολγοθά, που ανέβαιναν ο ίδιος και η οικογένειά του, καθώς όλα έγιναν σε μικρό χρονικό διάστημα. Περίμεναν εναγωνίως να τον συναντήσουν μετά την επίσκεψη στον Βόλο, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσαν να τον ξαναδούν. Το τραγικό άγγελμα του θανάτου του χθες σκόρπισε απέραντη θλίψη και οδύνη. Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμιος Τσάμης εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη σύζυγό του Σουζάνα Γούλα, που είναι επίσης γιατρός και συγκεκριμένα ειδικός παθολόγος.

«Εφυγε» από κοντά μας ένας νέος εξαίρετος επιστήμονας, ένας αξιόλογος συνάδελφος, ένας καλός οικογενειάρχης. Είμαστε πολύ στενοχωρημένοι που συνέβη αυτό τόσο γρήγορα και τόσο απροσδόκητα», ανέφερε χαρακτηριστικά

Ο Ιατρικός Σύλλογος εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα. «Με το άγγελμα του θανάτου του ιατρού Κουκουσέλη Αχιλλέα του Ελευθερίου, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγο του εκλιπόντος και συνάδελφο, καθώς και στην ευρύτερη οικογένειά του. Αντί στεφάνου θα κατατεθεί χρηματικό ποσό σε ευαγές ίδρυμα της πόλης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Αχιλλέας Κουκουσέλης κατέλιπε τη σύζυγό του και δύο θαυμάσιες κόρες τη Μαριλένα και τη Μελίνα. Συγγενείς και φίλοι θα τον οδηγήσουν στην τελευταία κατοικία την Τετάρτη στις 17:30 από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου