Λιγότερα σκουπίδια λόγω κρίσης στο Βόλο!!!

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-24, 12:04:36
Λιγότερα σκουπίδια λόγω κρίσης στο Βόλο!!!

Αναζητείται λύση για μείωση του όγκου των απορριμμάτων.

Μειωμένος κατά 10% είναι ο όγκος των απορριμμάτων που εκφορτώνεται τους τελευταίους μήνες στη χωματερή του Βόλου, κάτι που από τον Πρόεδρο του ΧΥΤΑ Βόλου και δημοτικό σύμβουλο Βόλου Λεωνίδα Αναστασίου, αποδίδεται στην οικονομική κρίση και στο γεγονός ότι η μείωση της κατανάλωσης στα περισσότερα νοικοκυριά του νέου και ενιαίου Δήμου Βόλου έχει οδηγήσει και στην παραγωγή λιγότερων απορριμμάτων που απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων.

Την ίδια στιγμή η Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ αναζητεί τρόπους για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που εναποτίθενται στη χωματερή, έτσι ώστε να επιμηκυνθεί η διάρκεια ζωής του ΧΥΤΑ, έτσι όπως αυτός διαμορφώθηκε μετά το έργο επέκτασής του. Προς την κατεύθυνση αυτή μία από τις προτάσεις που εξετάζουν προσεκτικά ο Δήμος Βόλου και ο ΦΟΔΣΑ είναι η συνεργασία με το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ για την καύση των κλαδιών και των κορμών των δέντρων που κλαδεύονται από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Βόλου και τα οποία στη συνέχεια απορρίπτονται, χωρίς καμία περαιτέρω επεξεργασία, με αποτέλεσμα να αφαιρείται ζωτικός χώρος από την εναπόθεση οργανικών απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ. Εξετάζουμε την πρόταση και σύντομα θα είμαστε σε θέση να καταλήξουμε θετικά ή αρνητικά, τονίζει από την πλευρά του ο νέος Διευθυντής Πρασίνου του Δήμου Βόλου Νίκος Μόσχος.

Επιπλέον ο ΧΥΤΑ Βόλου συνεχίζει να δέχεται δωρεάν από τους πολίτες ογκώδη αντικείμενα βάρους ½ τόνου που βγάζουν οι ιδιοκτήτες μετά από εργασίες επισκευής των οικιών ή των καταστημάτων τους, προκειμένου οι τελευταίοι να μην τα εναποθέτουν ανεξέλεγκτα σε διάφορα σημεία της πόλης. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες που θέλουν να εναποθέσουν τα ογκώδη αντικείμενά τους στη χωματερή έχουν δύο φορές αυτή τη δυνατότητα. Προηγουμένως ωστόσο θα πρέπει να τηλεφωνούν και να συνεννοούνται στο τηλ. 24210/95020 (πρωινές ώρες).

Εξάλλου ο ΧΥΤΑ διατηρεί τις τιμές όσον αφορά στις χρεώσεις του προς τους ΟΤΑ, τις βιοτεχνίες και τις βιομηχανίες. Τιμές οι οποίες είναι οι χαμηλότερες σε σύγκριση με αυτές που ισχύουν στους υπόλοιπους θεσσαλικούς νομούς. Ειδικότερα ο ΧΥΤΑ χρεώνει 11,5 ευρώ τον τόνο την εκφόρτωση απορριμμάτων από τους ΟΤΑ, 12 ευρώ τις βιοτεχνίες και 20 ευρώ τις βιομηχανίες.

Εξάλλου στο ΦΟΔΣΑ ευελπιστούν ότι θα τηρηθεί η ρύθμιση που ψηφίστηκε από το α΄ τρίμηνο του 2012 και ότι θα αρχίσει η καταβολή των τελών για το 2012 και το 1/24 για την τμηματική καταβολή των χρεών που οφείλουν οι ΟΤΑ στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Απορριμμάτων (ΦΟΔΣΑ) Ν. Μαγνησίας. Μόνον ο Δήμος Βόλου οφείλει για τη διετία 2010 - 2011 πάνω από 1.850.000 ευρώ. Οφειλές που έχουν ως αποτέλεσμα ο Φορέας να μην έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τα στοιχειώδη μηχανήματα που απαιτούνται για τη διαχείριση των απορριμμάτων της χωματερής.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
6
=