ΤΟΠΙΚΑ

Δραματική επιχείρηση διάσωσης άνδρα στην Παρίσαινα

δραματική-επιχείρηση-διάσωσης-άνδρα-746541

Ωρες αγωνίας για άντρα, που επιχείρησε να σκαρφαλώσει στα βράχια, γλίστρησε και παγιδεύτηκε για πάνω από δύο ώρες – Στο δύσβατο σημείο δεν μπορούσε να προσεγγίσει η Πυροσβεστική – Προσέγγιση από τη θάλασσα έκανε η ΛΕΔ Μαγνησίας

Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό άντρα, που παγιδεύτηκε ανάμεσα σε βράχια σε απόκρημνη περιοχή στην παραλία της Παρίσαινας, βρισκόταν σε εξέλιξη από το απόγευμα έως το βράδυ. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, αλλά και της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων έδωσαν το «παρών» στην περιοχή για να βοηθήσουν τον άτυχο άντρα, που βρέθηκε παγιδευμένος ανάμεσα σε βράχια με το πόδι του σπασμένο για περίπου δυόμισι ώρες κι ενώ στην περιοχή είχε ξεσπάσει δυνατό μπουρίνι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο συγκεκριμένος άντρας κολυμπούσε σε παραλία, όταν επιχείρησε να επιστρέψει ακολουθώντας διαδρομή από απόκρημνο σημείο στη βόρεια πλευρά της Παρίσαινας.

Φόρεσε τα ρούχα του, πήρε τα προσωπικά του αντικείμενα αλλά φέρεται να γλίστρησε επειδή δεν φορούσε παπούτσια και να έπεσε στα βράχια. Από την πτώση υπέστη κάταγμα στον αστράγαλό του και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Ο ίδιος ήταν που ειδοποίησε τις αρχές καλώντας σε βοήθεια και δίνοντας στίγμα της θέσης του. Είχε ευτυχώς μαζί του το σακίδιό του με τα προσωπικά του αντικείμενα μεταξύ των οποίων το κινητό του τηλέφωνο και έτσι μπόρεσε να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Αμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση. Επί τόπου έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου με τρία οχήματα και οκτώ πυροσβέστες. Ωστόσο παρά τις προσπάθειες οι πυροσβέστες δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τον άτυχο άντρα. Η περιοχή είναι απόκρημνη και η πρόσβαση από στεριά σχεδόν αδύνατη.

Ο άνδρας συνέχιζε να βρίσκεται παγιδευμένος χωρίς να μπορεί να κινηθεί όταν στην περιοχή ξέσπασε δυνατό μπουρίνι. Βροχή και κύμα «απειλούσαν» τον τραυματισμένο άντρα.

Οταν κάθε προσπάθεια προσέγγισης από στεριάς εξαντλήθηκε αποφασίστηκε να επιχειρηθεί προσέγγιση από τη θάλασσα. Από τις αρχές ειδοποιήθηκε η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Βόλου. Εξι άτομα με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Λέσχης, Βασίλη Ηλιόπουλο, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, βρέθηκαν στο σημείο. Εριξαν το σωστικό σκάφος της ΛΕΔ Μαγνησίας από το Χορευτό και επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον παγιδευμένο, ενώ στην περιοχή επικρατούσε ισχυρή βροχόπτωση και θαλασσοταραχή. Στόχος η προσέγγιση του τραυματία και η μεταφορά του με το σκάφος της ΛΕΔ που διαθέτει και φορείο, στο Χορευτό όπου ήδη είχε ειδοποιηθεί και περίμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η επιχείρηση στήθηκε περίπου στις 7 το απόγευμα και έως τις 9:30 το βράδυ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Ο άτυχος άντρας είχε διαρκή επικοινωνία με τις αρχές και με τον κ. Ηλιόπουλο. Είχε τις αισθήσεις του, ήταν γενικά σε καλή κατάσταση, αλλά όπως ανέφερε δεν μπορούσε να κουνηθεί καθώς είχε συντρίψει τον αστράγαλό του.

Περίπου στις 9:40 το βράδυ, στελέχη της ΛΕΔ κατάφεραν να προσεγγίσουν τον άτυχο άνδρα τον οποίο έβαλαν στο σκάφος και μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι του Χορευτού απ’ όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Βόλου, βάζοντας τέλος στην περιπέτειά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου