ΤΟΠΙΚΑ

Στον Εισαγγελέα ο 71χρονος για το γλέντι με τους 150 καλεσμένους στη Νέα Ιωνία

στον-εισαγγελέα-ο-71χρονος-για-το-γλέντι-747521

Πρόστιμο 5.000 ευρώ για τους 150 καλεσμένους και σύλληψη του πατέρα της νύφης για ηχορύπανση – Καλεσμένοι υπό την επήρεια αλκοόλ επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με μπουκάλια και πέτρες

Την ίδια ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται, οι λοιμωξιολόγοι εφιστούν προσοχή για την αποφυγή συνωστισμού και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID – 19 αυστηροποιούνται, στη Ν. Ιωνία διοργανώθηκε γλέντι αρραβώνα με 150 καλεσμένους! Η παραβίαση του μέτρου για τον περιορισμό των καλεσμένων σε κοινωνικές εκδηλώσεις έως τα 100 άτομα μέχρι προχθές Κυριακή και έως 50 άτομα από χθες στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας, δεν ήταν η μόνη… Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες η μουσική έπαιζε στη διαπασών κρατώντας ξάγρυπνους τους κατοίκους της περιοχής, ενώ όταν επενέβησαν μετά από πολλαπλές καταγγελίες αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και πέτρες από καλεσμένους, που ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ξημερώματα χθες Δευτέρα και κάτοικοι της Ν. Ιωνίας δεν είχαν καταφέρει από το βράδυ προχθές Κυριακή να κλείσουν μάτι από τη δυνατή μουσική που ακουγόταν. Το τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας πήρε φωτιά από δεκάδες καταγγελίες διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις έπεφταν βροχή από τα μεσάνυχτα και μετά και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε και το γλέντι συνεχιζόταν, κρατώντας ξάγρυπνους τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής.

Επί τόπου έσπευσαν αστυνομικοί προκειμένου να επιβάλουν την τάξη. Δεν μπορούσαν όμως να προσεγγίσουν. Καλεσμένοι στο γλέντι του αρραβώνα σε κατάσταση μέθης κρατούσαν μακριά τους αστυνομικούς πετώντας εναντίον τους μπουκάλια και πέτρες.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των αστυνομικών ο… «πόλεμος» συνεχιζόταν. Σε κάθε προσέγγιση αστυνομικών, τα περιπολικά δέχονταν επίθεση.

Νωρίς το πρωί, αστυνομικοί κατάφεραν να μπουν στο σπίτι που φιλοξενούταν το γλέντι. Ακόμη και εκείνη την ώρα, στον χώρο βρίσκονταν 150 καλεσμένοι. Οπως έγινε γνωστό, στο σπίτι φιλοξενούταν γλέντι αρραβώνα.

Ωστόσο, η κοινή ζωή του νέου ζευγαριού δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Αστυνομικοί προχώρησαν στη βεβαίωση παράβασης για μη τήρηση των μέτρων κατά του COVID – 19 επιβάλλοντας διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε βάρος του πατέρα της νύφης, ο οποίος ταυτόχρονα συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για διατάραξη κοινής ησυχίας και ηχορύπανση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου