ΤΟΠΙΚΑ

Πανηγυρίζει ο Αγιος Απόστολος ο Νέος

πανηγυρίζει-ο-αγιος-απόστολος-ο-νέος-749051

Δεκάδες προσκυνητές στον Αγιο Λαυρέντιο, γενέτειρα του Αγίου

Την μνήμη του τοπικού Αγίου, Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου, τιμά η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος αύριο Κυριακή 16 Αυγούστου.

Επίκεντρο του εορτασμού είναι η γενέτειρα του Αγίου, ο Αγιος Λαυρέντιος Πηλίου, όπου σήμερα παραμονή της εορτής, ανήμερα της Παναγιάς, στις 7.30 μ.μ., θα τελεστεί, υπαιθρίως, στο προαύλιο του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Αποστόλου του Νέου, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει κήρυγμα.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα μιλήσει. Πανηγυρίζουν επίσης, οι Ιεροί Ναοί Αγίου Αποστόλου του Νέου Βόλου και Αγίου Αποστόλου του Νέου Κριθαριάς. Στον ιερό ναό Αγίου Αποστόλου του Νέου Βόλου σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Στον ιερό ναό Αγίου Αποστόλου του Νέου Κριθαριάς σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κάνει κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου