ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού ζητά η ΛΑ.Σ. Βόλου

μέτρα-λόγω-αύξησης-των-κρουσμάτων-κορ-851206

Την ανησυχία τους για την αύξηση των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού και στην περιοχή εκφράζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣ Βόλου, Απ. Ριζόπουλος, Θεόδ. Τσαλούχας και Β. Ντακούμης σε ερώτηση που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για τη λήψη μέτρων.

Σύμφωνα με τους δημοτικούς συμβούλους της ΛΑΣ, «η αγωνία και η ανησυχία του λαού του Βόλου ενισχύεται και από την κατάσταση που επικρατεί σε χώρους δουλειάς, με τα ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας και τους ελέγχους. Επιπλέον δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αυτό δείχνουν και οι μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και σε υποδομές τόσο στο Νοσοκομείο Βόλου, όσο και στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με κίνδυνο παντελούς κατάρρευσης του συστήματος, ακόμη και με το κλείσιμο κλινικών του νοσοκομείου, αν η εξάπλωση του ιού συνεχιστεί».

Η ΛΑΣ επικαλείται συνθήκες «επέλασης της πανδημίας» και ρωτά τη δημοτική αρχή: «τι πρωτοβουλίες θα πάρει για:

  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, για να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο νοσοκομείο Βόλου και οι νέες ανάγκες από τη λειτουργία κρεβατιών υποδοχής ασθενών covid 19.
  • Να υπάρχει επίταξη ιδιωτικών υγειονομικών υποδομών και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας.
  • Να καλυφθούν οι ανάγκες σε μέσα ατομικής προστασίας.
  • Να γίνει αύξηση του αριθμού των μοριακών tests ανίχνευσης του ιού σε επιλεγμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως εργαζόμενοι στον τουρισμό, τουρίστες και υγειονομικό προσωπικό, σε βιομηχανικές μονάδες, κ.ά., δημιουργώντας νέα δημόσια και δωρεάν εργαστήρια για ταυτοποίηση SARS CoV- 2».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου