ΤΟΠΙΚΑ

Θεατρικές παραστάσεις online από το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

θεατρικές-παραστάσεις-online-από-το-δηπεθε-749501

Αναζητεί ηθοποιούς για παραστάσεις της παιδικής σκηνής, οι οποίοι σε περίπτωση νέου lockdown εξαιτίας του κορονοϊού θα εμφανίζονται διαδικτυακά

Διαδικτυακή θεατρική σκηνή για ηθοποιούς και… ψηφιακή πλατεία και εξώστες για τους θεατές προετοιμάζει ο ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου προκειμένου να μπορέσει να ανεβάσει παραστάσεις σε περίπτωση που από το ερχόμενο φθινόπωρο ισχύσει νέο lock down στον πολιτισμό εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Προς το παρόν αναζητούνται τέσσερις ηθοποιοί που θα πρωταγωνιστήσουν στην παιδική σκηνή του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου με την «Αντιγόνη» σε περίπτωση όμως που από το φθινόπωρο ληφθούν νέα μέτρα υπάρχει το plan B για το ανέβασμα της παράστασης και όχι μόνο μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου αναζητεί τέσσερις ηθοποιούς προκειμένου το φθινόπωρο να ανεβάσει παράσταση της Παιδικής Σκηνής με την «Αντιγόνη», έργο διασκευασμένο ειδικά για παιδιά που βασίζεται στη διδακτέα ύλη του σχολείου. Για το 2020 θα είναι η πρώτη παραγωγή του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Η προηγούμενη είχε ακυρωθεί λόγω καραντίνας, ενώ μέσα στο καλοκαίρι ίσχυσε απόφαση του Δήμου Βόλου να μην γίνει καμία πολιτιστική ή αθλητική διοργάνωση στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

«Ξεκινάμε την προετοιμασία της νέας θεατρικής περιόδου με πρώτη παράσταση αυτή της παιδικής σκηνής και στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης που προβλέπει το ανέβασμα τριών παραστάσεων ετησίως, δύο στην κεντρική και μία στην παιδική σκηνή. Ξεκινάμε με επιφύλαξη καθώς δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η πανδημία και αν μέσα στο φθινόπωρο θα ισχύσουν νέα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση οι ηθοποιοί που θα προσλάβουμε θα αξιοποιηθούν», ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Ανδρέας Ζέρβας, ανακοινώνοντας μια νέα υπηρεσία που θα τεθεί σε εφαρμογή «στα δύσκολα» και αφορά στις διαδικτυακές παραστάσεις.

«Εχουμε δημιουργήσει πλατφόρμα μέσω της οποίας θα ανεβαίνουν θεατρικές παραστάσεις αλλά και άλλες δράσεις του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, όπως σεμινάρια και ημερίδες. Στόχος μας είναι οι παραστάσεις να δοθούν στα θέατρα, προετοιμαζόμαστε όμως για παν ενδεχόμενο έχοντας πλέον την εμπειρία της περασμένης άνοιξης αλλά και την τεχνογνωσία μέσα από τα τμήματα τηλεκπαίδευσης που οργανώσαμε», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου