ΤΟΠΙΚΑ

Μείναμε με τέσσερις πτήσεις στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

μείναμε-με-τέσσερις-πτήσεις-στο-αεροδ-749731

Βουτιά στις αεροπορικές αφίξεις και ανατροπές προκαλεί η πανδημία, με τρεις εταιρείες να εκτελούν πτήσεις

Σοβαρό πλήγμα έχει προκαλέσει η πανδημία στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με τις πτήσεις εξωτερικού να σημειώνουν βουτιά, λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί σε διεθνές επίπεδο. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται και στα υπόλοιπα αεροδρόμια, με τον αερολιμένα της Σκιάθου να καταγράφει μείωση άνω του 85% τον Ιούλιο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε αντίθεση με τις αρχικές προβλέψεις για απογείωση των πτήσεων, λόγω της πανδημίας που ανέτρεψε τα πάντα εκτελούνται μόνον τέσσερις εβδομαδιαίως το φετινό καλοκαίρι στη βασική εναέρια πύλη εισόδου της χερσαίας Μαγνησίας.

Απογοητευτικά τα δεδομένα, καθώς πέρυσι, την αντίστοιχη περίοδο, πραγματοποιούνταν έντεκα πτήσεις εβδομαδιαίως, με το καλοκαίρι της πανδημίας να εξελίσσεται σε εφιάλτη για τον τουρισμό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αερολιμενάρχη Νέας Αγχιάλου Κώστα Ευσταθίου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, τρεις μόνον εταιρείες αποφάσισαν φέτος να δρομολογήσουν πτήσεις. Ο λόγος για την Transavia France, με μια πτήση κάθε Σάββατο από Παρίσι, τη γερμανική Condor με μια πτήση κάθε Σάββατο από Μόναχο και την Easy Jet με δύο πτήσεις εβδομαδιαίως, κάθε Τετάρτη και Σάββατο, από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου.

Σχολιάζοντας τα δεδομένα και το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκαλέσει η πανδημία, ο αερολιμενάρχης κάνει λόγο για μια «πάρα πολύ δύσκολη και απρόβλεπτη χρονιά», ενώ τονίζει ότι «αν δεν βρεθεί το εμβόλιο, δεν πρόκειται να εξομαλυνθεί η κατάσταση».

Δυσάρεστη η εξέλιξη, ομολογουμένως, και εν πολλοίς αναμενόμενη, όπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τουριστικοί πράκτορες της περιοχής.

«Είναι απογοητευτική η εξέλιξη για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου και στην αεροπορική κίνηση, όπως διαμορφώνεται γενικότερα», υπογραμμίζει η Θέκλα Καμμένου, ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου. Παράλληλα χαρακτηρίζει «πολύ δύσκολη» την κατάσταση και επισημαίνει ότι «κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθεί. Δυστυχώς τα κρούσματα αυξάνονται και αν δεν βρεθεί εμβόλιο, μια λύση για να μπορέσει να αποβάλει ο κόσμος τον φόβο και να ταξιδέψει, τα δεδομένα θα παραμείνουν πολύ δύσκολα και του χρόνου».

Με τη φετινή σεζόν να «έχει τελειώσει ουσιαστικά», όπως επισημαίνει, το κυρίαρχο ζήτημα είναι πώς θα επιβιώσουν οι επιχειρήσεις. «Εχουμε σταματήσει πλέον να σκεφτόμαστε το καλοκαίρι. Αυτό που μας απασχολεί είναι πώς θα επιβιώσουμε τον χειμώνα, γιατί δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί αν συνεχιστεί η πανδημία. Χρειάζεται ασφαλιστική δικλίδα για τον τουρισμό» υπογραμμίζει.

Κληθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει την εικόνα της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Προβλέψεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, υπογραμμίζει ότι «τα πράγματα, δυστυχώς, είναι άνευ πρόβλεψης. Στο πλαίσιο της πανδημίας ο κόσμος έχει αναστείλει ταξίδια. Δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη κάποιος για τα δεδομένα ή αν θα υπάρχει δυναμική για το 2021, γιατί έχουν παγώσει τα πάντα». Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνει ο ίδιος, «η μόνη λύση αυτή τη στιγμή είναι να βρεθεί σύντομα το εμβόλιο, ούτως ώστε να αναθαρρέψει ο κόσμος και να κάνει ταξίδια και διακοπές. Δεν περίμενα ποτέ ότι ένας πολύ καλός Σεπτέμβριος θα σημείωνε τόσο μεγάλη «αναχαίτιση» των κρατήσεων».

Κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι «μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Αν δεν έρθουν μέτρα στήριξης, επιπλέον δυνατά για τον τουρισμό, εργαζόμενους και επιχειρήσεις, δεν θα υπάρχουν επιχειρήσεις να ανοίξουν του χρόνου, θα προκύψει πρόβλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου