ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσιάζει η σπηλιά των μύθων στο Πήλιο

εντυπωσιάζει-η-σπηλιά-των-μύθων-στο-πή-751139

Επισκέπτες του Πηλίου εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την περιοχή, που ταυτίστηκε με τη γέννηση του Αχιλλέα

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η σπηλιά όπου σύμφωνα με τη μυθολογία γεννήθηκε ο Αχιλλέας, με δεκάδες αφιερώματα να περιγράφουν με λόγο και εικόνα την σπηλιά που κρύβει μυστικά χιλιάδων χρόνων.

Στο Πήλιο των μύθων, άλλωστε, κάθε γωνιά του κρύβει και έναν θησαυρό, μία ιστορία, ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ελληνική μυθολογία. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού στο Βουνό των Κενταύρων θεοί και μυθικοί ήρωες συνδέθηκαν με αυτό.

Με την σπηλιά του Κενταύρου Χείρωνα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των φίλων της μυθολογίας, των θρύλων και των μυστηρίων, η σπηλιά όπου γεννήθηκε ο μυθικός Αχιλλέας, παρουσιάζει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον.

Μνημείο που είναι συνδεδεμένο με τον μύθο και προσελκύει το ενδιαφέρον του επισκέπτη του Πηλίου, είναι η περιοχή όπου γεννήθηκε ο μυθικός Αχιλλέας. Και δεν είναι άλλη από τη σπηλιά της Θέτιδας και του Πηλέα, που βρίσκεται σε μία μικρή παραλία, ανατολικά του Πλατανιά και είναι προσβάσιμη μόνο διά θαλάσσης.

Σύμφωνα με το μύθο, ο Δίας και ο Ποσειδώνας είχαν ερωτευτεί την όμορφη Νηρηίδα Θέτιδα και ο καθένας τη διεκδικούσε για τον εαυτό του. Όταν όμως, η Θέμις προέβλεψε πως αν η Θέτις παντρευόταν έναν θεό θα γεννούσε γιο που θα έπαιρνε την εξουσία από το Δία, οι θεοί αποφάσισαν να την παντρέψουν με τον θνητό βασιλιά Πηλέα από την αρχαία Ιωλκό.

Εκείνη δεν μπορούσε να αποδεχτεί ότι θα παντρευόταν έναν κοινό θνητό κι έκανε ότι μπορούσε για να τον αποφύγει, παίρνοντας διάφορες μορφές. Σε μία από τις προσπάθειές της να ξεφύγει από τον Πηλέα, παγιδεύτηκε από τον ίδιο στο πανέμορφο αυτό σπήλαιο. Εκεί έγινε δική του κι εκεί γεννήθηκε ο Αχιλλέας.

Η σπηλιά είναι μαγευτική και όσοι την επισκέπτονται μένουν εντυπωσιασμένοι. Και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι αποτελεί πόλο έλξης. Ακριβώς δίπλα, βρίσκεται ακόμη ένα θαλάσσιο σπήλαιο, πιο βαθύ γεμάτο νυχτερίδες και αγριοπερίστερα, ενώ συχνά υπάρχει και φώκια μέσα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου