ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζουν ελαιοχρωματισμοί στα σχολεία του Δήμου Βόλου

αρχίζουν-ελαιοχρωματισμοί-στα-σχολε-751164

Με τρεις εργολαβίες των 75.000 ευρώ η κάθε μία – Σε πλήρη εξέλιξη έργα εκατομμυρίων σε δέκα μέτωπα

Αμέσως μετά τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, συνεργεία μπαίνουν σε σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου για να προχωρήσουν σε ελαιοχρωματισμούς ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Φέτος το σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει νωρίτερα, στις 7 Σεπτεμβρίου, και έτσι τα συνεργεία θα εργαστούν με σειρά προτεραιότητας.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου εγκρίθηκαν τρεις εργολαβίες προϋπολογισμού 75.000 η κάθε μία για Βόλο, Ν. Ιωνία και δημοτικές ενότητες, στα σχολικά κτίρια των οποίων θα αρχίσουν άμεσα ελαιοχρωματισμοί.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βόλου Θάνο Θεοδώρου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σειρά έργων, προϋπολογισμού εκατομμυρίων ευρώ σε διαφορετικά μέτωπα.

Συγκεκριμένα, στο Καρτάλειο Διδακτήριο εκτελούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισής του, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ περίπου, οι οποίες περιλαμβάνουν αντικατάσταση των κουφωμάτων με αντίστοιχα ενεργειακά, θερμομόνωση του κελύφους, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων, αντικατάσταση εξοπλισμού του δικτύου θέρμανσης (δύο λεβήτων με τους καυστήρες φυσικού αερίου, τους τρεις κυκλοφορητές, θερμοστάτες, βαλβίδες θερμαντικών σωμάτων), μόνωση των σωληνώσεων του δικτύου θέρμανσης.

Με τις παρεμβάσεις θα επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας στο ενεργοβόρο συγκρότημα και βελτίωση της αποδοτικότητάς του.

Τρεις νέοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας

Εως αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, αναμένεται να δοθούν προς χρήση τρεις νέοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο του Βόλου στο πλαίσιο προγράμματος προϋπολογισμοί 1.085.000 ευρώ.

Πρόκειται για την Τοπάλη, όπου οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων και κάγκελων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες στο πάνω μέρος της Ογλ από Αλεξάνδρας έως Γαλλίας, ενώ την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν αντίστοιχες εργασίες μετατροπής σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας της οδού Μαυροκορδάτου.

Αρχές Νοεμβρίου έτοιμο το πάρκινγκ

Τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά το πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων, για το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκαν και οι όροι της δημοπρασίας προκειμένου να λειτουργήσει από ιδιώτη.

Εργασίες άρχισαν και εξελίσσονται για τη δημιουργία πάρκινγκ και στη Ν. Ιωνία. Πιο συγκεκριμένα στην οδό Μαιάνδρου διαμορφώνονται θέσεις πάρκινγκ και γίνεται διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, εργολαβία προϋπολογισμού 323.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη μελέτη θα διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο και θα ανακατασκευαστεί τμήμα της οδού Μαιάνδρου και της οδού Ικάρων:

-Το τμήμα του πεζοδρομίου δεξιά της οδού Μαιάνδρου, από το ύψος της Λ. Ειρήνης έως την οδό Ιατρού Β. Σκούρα (Αρνιώτου), συνολικού μήκους 200 μ.

-Το τμήμα του πεζοδρομίου αριστερά της οδού Ικάρων, από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Εθνικών Αγώνων, συνολικού μήκους 100 μ. Στην οδό Ικάρων προβλέπεται επιπλέον η ανακατασκευή και τμήματος του δεξιού πεζοδρομίου από την οδό Μαιάνδρου έως την οδό Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Παράλληλα πάρκινγκ θα δημιουργηθεί και στη θέση του πρώην καφενείου του Πέτρου στη Ν. Ιωνία. Μάλιστα όπως αναφέρει ο κ. Θεοδώρου στις σκέψεις της δημοτικής αρχής είναι η συνεργασία με την Urban Act για τη δημιουργία τοιχογραφίας στον χώρο με θέμα το «καφενείο του Πέτρου».

Ολοκληρώνεται το πρώτο τμήμα της οδού Καραμπατζάκη

Μετά τον Δεκαπενταύγουστο αναμένεται να πέσουν ασφαλτικά και στο πρώτο τμήμα της οδού Καραμπατζάκη, που ανακατασκευάζεται και διαμορφώνεται σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας προκειμένου να λειτουργήσει με τη Ζάχου ως ζεύγος μονοδρόμων.

Οι εργασίες κυλούν γοργά και το έργο δείχνει να παίρνει μορφή.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδώρου, ομαλά εξελίσσονται επίσης οι εργασίες σε δύο ακόμη μεγάλα μέτωπα, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου (5 εκατ. ευρώ) και στη γέφυρα του Ξηριά (1,95 εκατ. ευρώ) στο ύψος της λαχαναγοράς, ενώ τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου ξεκινά εργασίες ο ανάδοχος για την αποκατάσταση του δρόμου από Κουκουράβα προς Μακρινίτσα, ο οποίος κατέρρευσε στις αρχές Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για εργολαβία ύψους 365.000 ευρώ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου