ΤΟΠΙΚΑ

Εξ αποστάσεως και η εξεταστική του Σεπτεμβρίου στο Π.Θ.

εξ-αποστάσεως-και-η-εξεταστική-του-σεπ-751188

Με απόφαση της Συγκλήτου, το διάστημα από 24 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου – Τις επόμενες ημέρες αποφάσεις για το νέο ακαδημαϊκό έτος

Στα πρότυπα του περασμένου Ιουνίου, δεδομένης της απειλής του κορονοϊού, θα διεξαχθεί και η εξεταστική του Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Φοιτητές, που λαμβάνουν μέρος στη συγκεκριμένη διαδικασία, θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις εξ αποστάσεως σε ψηφιακά αμφιθέατρα, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος στην τελευταία συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας Γιάννη Θεοδωράκη, η Σύγκλητος αποφάσισε η εξεταστική του Σεπτεμβρίου να διεξαχθεί το διάστημα από 24 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου εξ αποστάσεως, όπως ίσχυσε και τον περασμένο Ιούνιο, με στόχο την αποφυγή της μαζικής μετακίνησης φοιτητών και την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Αυτό σημαίνει ότι και σε αυτή την περίπτωση θα οργανωθούν ψηφιακά αμφιθέατρα για την εξέταση των φοιτητών, οι οποίοι δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν από τους τόπους διαμονής τους προς τις πόλεις – έδρες των τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ηδη το ηλεκτρονικό σύστημα πέρασε με επιτυχία το crash test του Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι για τη διεξαγωγή της εξ αποστάσεως εξεταστικής οι διαθέσιμες λύσεις ήταν οι εξής:

-On line γραπτή εξέταση με διεξαγωγή των εξετάσεων σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα μέσω της πλατφόρμας eClass.

-On line γραπτή εξέταση με διεξαγωγή των εξετάσεων σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα μέσω της πλατφόρμας MS – Teams.

-Προφορική από απόσταση εξέταση με τηλεδιάσκεψη μέσω της πλατφόρμας MS – Teams.

-Εξέταση με υποβολή εργασιών είτε μέσω πλατφόρμας, είτε μέσω e –mail.

-Επιτήρηση εξετάσεων με τηλεδιάσκεψη στην πλατφόρμα MS -Teams.

Εξαίρεση αποτελούν μόνο οι κλινικές ασκήσεις – εξετάσεις στα Τμήματα Ιατρικής και Κτηνιατρικής και στα προγράμματα σπουδών Φυσικοθεραπείας και Νοσηλευτικής, οι οποίες διενεργούνται με φυσική παρουσία των φοιτητών.

Ηδη τα 12 τμήματα του Βόλου άρχισαν να εκδίδουν ανακοινώσεις στις ιστοσελίδες τους είτε για να προσκαλέσουν τους φοιτητές να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις, είτε για να ανακοινώσουν προγράμματα εξετάσεων. Η εξεταστική θα ανοίξει αυλαία με το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στις 24/8, στις 31/8 ξεκινά η εξεταστική για το τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης και την ίδια ημέρα ξεκινά και το ΙΑΚΑ.

Οσα τμήματα ανακοινώνουν πρόγραμμα διευκρινίζουν και τον τρόπο εξ αποστάσεως εξέτασης των φοιτητών.

Εξαίρεση το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που με ανακοίνωσή του θα διεξάγει διά ζώσης εξετάσεις για το μάθημα «Ανάπτυξη δεξιοτήτων χρήσης λογισμικών γενικών εφαρμογών». Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «οι εξετάσεις Σεπτεμβρίου 2020 θα γίνουν μόνο για όσους φοιτητές παρακολούθησαν το μάθημα κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020, δεν το πέρασαν (ή δεν το έδωσαν) και το χρωστούν ακόμα. Οι εξετάσεις θα γίνουν διά ζώσης, στην αίθουσα Πληροφορικής (αίθουσα Ζ), σε ολιγομελείς ομάδες φοιτητών, λαμβάνοντας πρόνοια για όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ (μάσκα, αποστάσεις, αερισμός χώρου κλπ). Λεπτομέρειες για τις ημέρες και ώρες των εξετάσεων θα ανακοινωθούν στη συνέχεια».

Θολό το τοπίο για την έναρξη των μαθημάτων

Θολό είναι το τοπίο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα αρχίσει το νέο ακαδημαϊκό έτος.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη η έναρξη του εξαμήνου θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης της Συγκλήτου, που θα συνεδριάσει προς τα τέλη Αυγούστου και θα καθορίσει τις λεπτομέρειες.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου