ΤΟΠΙΚΑ

Ψηφιακές γνώσεις στο «Δίαυλο»

ψηφιακές-γνώσεις-στο-δίαυλο-391968

Νέο ταχύρρυθμο σεμινάριο εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών οργανώνει το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Βόλου «Δίαυλος». Τα τμήματα απευθύνονται σε ενηλίκους αρχάριους που τους χρειάζονται οι βασικές γνώσεις στην χρήση και τη λειτουργία των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το νέο τμήμα πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Διαύλου (Τοπάλη 14 με Δημητριάδος) κάθε Δευτέρα 16:30 – 18:30, θα έχουν συνολική διάρκεια 22 ώρες και το κόστος του είναι 100 ευρώ. Με απλό και εύληπτο τρόπο οι αρχάριοι χρήστες θα διδαχτούν τις βασικές αρχές χρήσης και λειτουργίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Το σεμινάριο θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις στο χειρισμό του υπολογιστή και αναλύονται βασικές θεματικές ενότητες της επιστήμης των υπολογιστών και περιλαμβάνουν τις παρακάτω ενότητες: Χρήση Υπολογιστή και Διαχείριση Αρχείων, Επεξεργασία κειμένου,

Λογιστικά φύλλα, Internet Explorer & Επικοινωνίες. Όλα τα τμήματα είναι αυστηρά εννεαμελή και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η εκμάθηση της χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή σήμερα είναι απολύτως απαραίτητη, ανεξάρτητα ηλικίας, μορφωτικού ή κοινωνικού επιπέδου και βοηθά ώστε το άτομο να μην περιθωριοποιηθεί στην εποχή της πληροφορίας της ηλεκτρονικής εποχής. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της σύγχρονης Ελλάδας είναι ο νέος ψηφιακός αναλφαβητισμός που συνδέεται με τη δυνατότητα χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και πληροφόρησης.

Αυτή είναι η νέα μάστιγα του 21ου αιώνα που απειλεί τους λαούς που θα χάσουν το τρένο της ψηφιακής εποχής. Στην Ελλάδα σήμερα η πραγματικότητα είναι απογοητευτική: όχι μόνο βαθμολογείται «κάτω από τη βάση» στην ικανότητα παραγωγής και αφομοίωσης της γνώσης αλλά, καθώς δείχνουν οι τελευταίες έρευνες, η πλειονότητα του πληθυσμού δεν έχει τον στοιχειώδη «αλφαβητισμό» για να καταλάβει και να χρησιμοποιήσει τα σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία του γραπτού λόγου. Πληροφορίες και εγγραφές στη γραμματεία του ΚΠΝ Βόλου Δίαυλος , Τοπάλη14, τηλ. 24210-25363. Ώρες λειτουργίας Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 22:00.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου