ΤΟΠΙΚΑ

Συνδιοργάνωση διεθνούς συνεδρίου για την «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη»

συνδιοργάνωση-διεθνούς-συνεδρίου-γι-752105

Η συνδιοργάνωση του διαδικτυακού διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με θέμα «Ελληνική Λαϊκή Τέχνη», ήταν το κύριο θέμα συνάντησης, του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και προέδρου της «Μαγνήτων Κιβωτός» κ.κ. Ιγνατίου και του Γενικού Γραμματέα του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτός» κ. Τσιούκα, με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη, στο γραφείο της, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο Σεβασμιότατος πρότεινε στην Αντιπεριφερειάρχη να συνδιοργανώσουν από κοινού, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Μαγνήτων Κιβωτός, το διεθνές αυτό επιστημονικό συνέδριο, από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, διαδικτυακά, τηρώντας τα μέτρα προστασίας του Covid-19 και σεβόμενοι απόλυτα τις οδηγίες της κυβέρνησης και των ειδικών για την αποφυγή συνωστισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης έκανε δεκτό το αίτημα, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα στηρίξει έμπρακτα το διαδικτυακό διεθνές επιστημονικό συνέδριο και τις επόμενες ημέρες θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την άψογη διεξαγωγή του.

Το συνέδριο θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μαγνησιώτη λαογράφου Κίτσου Μακρή και θα συμμετέχουν διακεκριμένοι έλληνες και ξένοι επιστήμονες και μελετητές της λαϊκής τέχνης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου