ΤΟΠΙΚΑ

Σε συναγερμό προετοιμασίας το Αχιλλοπούλειο για την περίθαλψη κρουσμάτων Covid-19

σε-συναγερμό-προετοιμασίας-το-αχιλλο-752122

Διευκρινίσεις, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την επάνδρωση της Μονάδας Λοιμώξεων ζητεί το Νοσοκομείο Βόλου από την 5η ΥΠΕ

Σε συναγερμό προετοιμασίας βρίσκεται από χθες το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, μετά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την προετοιμασία κλινών προκειμένου να περιθάλπουν ήπια κρούσματα κορονοϊού. Ηδη από χθες νοσηλεύεται στον έναν από τους πέντε θαλάμους αρνητικής πίεσης 35χρονη, που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, από την οποία λήφθηκε και δεύτερο επίχρισμα και στάλθηκε προς ανάλυση.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον διοικητή Ιωάννη Ντόκο έγινε η οργάνωση για την υποδοχή και περίθαλψη από το Αχιλλοπούλειο θετικών κρουσμάτων κορονοϊού.

Οπως έγινε γνωστό, το Νοσοκομείο Βόλου διαθέτει πέντε θαλάμους αρνητικής πίεσης στη Μονάδα Λοιμώξεων όπου θα φιλοξενούνται τα περιστατικά κορονοϊού που δεν χρειάζονται διασωλήνωση.

Επιπλέον στην παλιά Β’ Παθολογική έχουν δεσμευτεί 12 θάλαμοι, καλά αεριζόμενοι, που διαθέτουν από δύο κρεβάτια ο καθένας, προκειμένου εκεί να οδηγούνται τα ύποπτα περιστατικά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ. Στους 12 θαλάμους και σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιείται μόνο το ένα κρεβάτι.

Ωστόσο το Νοσοκομείο Βόλου καλείται να εφαρμόσει τις νέες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας σύμφωνα με τις οποίες όλα τα νοσοκομεία υποχρεούνται να προετοιμάσουν κλίνες για επιβεβαιωμένα κρούσματα προκειμένου να μη σηκώνουν όλο το βάρος μόνο τα νοσοκομεία αναφοράς και εν προκειμένω στη Θεσσαλία το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και… αναπάντητα ερωτήματα για τη φύση των περιστατικών που θα τύχουν περίθαλψης.

Με εισήγηση του επιστημονικού συμβουλίου, από το Αχιλλοπούλειο έφυγε έγγραφο με δύο σκέλη. Στο πρώτο ζητούνται ξεκάθαρες οδηγίες για το τι σημαίνει ήπιο περιστατικό και από ποιο στάδιο και μετά αποστέλλεται στο νοσοκομείο αναφοράς και στο δεύτερο ζητείται ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε πρώτη φάση και σύμφωνα με πληροφορίες ζητούνται τουλάχιστον 5 γενικοί γιατροί, ωστόσο θα απαιτηθούν και παθολόγοι, αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο θα αναζητηθεί και μέσα από τα κέντρα υγείας της περιοχής.

«Οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο Βόλου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι δεδομένες και χρειαζόμαστε ενίσχυση», ανέφερε στον απόηχο της σύσκεψης ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βόλου, Παύλος Μαλινδρέτος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου