ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση τηλεφωνικών παραγγελιών στην τοπική αγορά

αύξηση-τηλεφωνικών-παραγγελιών-στην-752217

Ανοδική τάση σημειώνεται παράλληλα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, λόγω της πανδημίας

Νέα δεδομένα καταγράφονται στην τοπική αγορά και το εμπόριο γενικότερα, με αυξητική τάση στις τηλεφωνικές παραγγελίες, κυρίως από άτομα μεγάλης ηλικίας, λόγω της πανδημίας. Ανάλογη τάση καταγράφεται, παράλληλα, στο ηλεκτρονικό εμπόριο, που κερδίζει διαρκώς έδαφος, μεταξύ των επαγγελματιών και των καταναλωτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι τηλεφωνικές παραγγελίες, που παραδοσιακά καταγράφονταν σε μάρκετ και άλλους συναφείς κλάδους, επεκτείνονται σε ορισμένες περιπτώσεις και σε εμπορικά καταστήματα, καθώς άτομα μεγάλης ηλικίας παραμένουν στο σπίτι, για τον φόβο του κορονοϊού.

Εντυπωσιακή αύξηση παρουσιάζει την ίδια στιγμή το ηλεκτρονικό εμπόριο, με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας Απόστολο Οντόπουλο να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει διατηρήσει μεγάλο ποσοστό σε επίπεδο πωλήσεων. Στη διάρκεια της καραντίνας δεκαπλασιάστηκαν οι παραγγελίες στα e – shop, ενώ μετά το άνοιγμα των καταστημάτων διατηρείται πολύ καλό ποσοστό, που μεταφράζεται σε διπλασιασμό των πωλήσεων, σε πολλές περιπτώσεις, σε σύγκριση με την προ καραντίνας εποχή».

Προφανής είναι η νέα τάξη πραγμάτων που έχει διαμορφωθεί στην τοπική αγορά λόγω της καραντίνας, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι: «Τα e – shop έχουν αυξήσει το μερίδιο αγοράς. Οι πωλήσεις σε πολλές περιπτώσεις έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την προ της καραντίνας εποχή. Σε σύγκριση με το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος, υπάρχουν e – shop με διπλάσιες πωλήσεις, ακόμη και τριπλάσιες σε ορισμένες περιπτώσεις. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πλέον μια πραγματικότητα».

Τα νέα δεδομένα δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για επιχειρηματικά ανοίγματα και κινήσεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ενδεικτικό των προαναφερθέντων είναι το νέο επιχειρηματικό βήμα του Βολιώτη εμπόρου Νίκου Σοφιάδη, με επίκεντρο τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές παραγγελίες. Οπως ανέφερε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δημιούργησε νέο κατάστημα στην οδό Σκενδεράνη, το οποίο θα λειτουργήσει από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

«Διακρίνουμε μια νέα τάση στην αγορά, η οποία θα είναι εντονότερη τον χειμώνα και εκτιμώ ότι θα λειτουργούμε σε μεγάλο ποσοστό, ακόμη κι αν παρέλθει η πανδημία, με τηλεφωνικές παραγγελίες και e – shop», επισημαίνει. Παρά το γεγονός ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο το ενδιαφέρον των καταναλωτών στρέφεται στις κοντινές παραλίες και τις καλοκαιρινές διακοπές, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να σημειώσουν περαιτέρω ανοδική πορεία οι τηλεφωνικές και οι ηλεκτρονικές παραγγελίες στην τοπική αγορά.

Οπως επισημαίνει ο κ. Σοφιάδης, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται στασιμότητα σε όλους τους κλάδους του εμπορίου κατά τη θερινή περίοδο, η πανδημία διαμορφώνει καινούργια δεδομένα στην τοπική αγορά, που αναμένεται να είναι ευδιάκριτα το αμέσως επόμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου