ΤΟΠΙΚΑ

Αδεια τα καροτσάκια στις λαϊκές αγορές του Βόλου

αδεια-τα-καροτσάκια-στις-λαϊκές-αγορέ-752469

Σε δραματική κατάσταση μικροπωλητές, παραγωγοί, έμποροι ειδών ένδυσης και υπόδησης

Με άδεια καρότσια φεύγουν από τις λαϊκές αγορές οι καταναλωτές. Ο τζίρος των μικροπωλητών, των παραγωγών, των εμπόρων ειδών ένδυσης και υπόδησης έχει μειωθεί πάνω από 70%. Η κίνηση στις λαϊκές έχει μειωθεί αισθητά αν και οι επαγγελματίες τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Οπωροκηπευτικών Μαγνησίας, Παύλος Δεληγιάννης, λέει ότι οι επαγγελματίες φορούν τις προστατευτικές τους μάσκες, ενώ οι πάγκοι μεταξύ τους έχουν τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας. «Προσπαθούμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας αλλά και το γενικό σύνολο και τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας», τονίζει.

Ωστόσο, ο αντίκτυπος της πανδημίας είναι πολύ μεγάλος. «Είτε λόγω του κορονοϊού είτε λόγω των δεινών οικονομικών η κίνηση στη λαϊκή αγορά έχει κόψει. Ο κόσμος είναι φοβισμένος για τις μέρες που έρχονται και κάνει συγκρατημένες αγορές. Παίρνουν δύο ντομάτες, μερικά αγγούρια και λίγες πατάτες. Αυτά είναι όλα και όλα τα ψώνια τους.

Εξάλλου, η λαϊκή δεν γεμίζει πλέον με κόσμο. Χθες από τις 10 και μετά η κίνηση ήταν πολύ περιορισμένη. Ο,τι γίνεται, γίνεται νωρίς το πρωί».

Μικροπωλητές και παραγωγοί βρίσκονται σε άθλια κατάσταση. Εχουν τις απώλειες της καραντίνας και τώρα συνειδητοποιούν ότι η αρνητική πορεία δεν μπορεί να ανατραπεί. Παράλληλα βλέπουν τα έξοδα να τρέχουν και αγωνιούν.

«Οι δόσεις σε Εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ τρέχουν, όμως τα έξοδα δεν βγαίνουν», τονίζει ο ίδιος.

Παρόμοια είναι η εικόνα και για τους εμπόρους ειδών ένδυσης υπόδησης. Ο πρόεδρος του Σωματείου «Γόρδιος Δεσμός» Ανδρέας Αϊβαζόγλου, λέει ότι «η κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Επιβάλλεται να μπούμε σε ένα ειδικό σχέδιο επιβίωσης για να αντεπεξέλθουμε. Να ενισχυθούμε με κάποιο τρόπο οικονομικά. Διαφορετικά δεν βγαίνει. Θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Η πτώση στους τζίρους ξεπερνά το 80%», περιγράφει.

Παράλληλα, οι επαγγελματίες βρίσκονται σε συνεχόμενη επιφυλακή. «Τηρούμε τα μέτρα προστασίας και παρακολουθούμε τις εξελίξεις γιατί γνωρίζουμε ότι είμαστε ένας ευαίσθητος χώρος, ένα σημείο συνάντησης πολλών ανθρώπων. Συστήνουμε σε όλους τους καταναλωτές να φορούν τις προστατευτικές τους μάσκες. Ευτυχώς, οι περισσότεροι λαμβάνουν μέτρα», προσθέτει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου