ΤΟΠΙΚΑ

Ο Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου «H ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

ο-συνεταιρισμός-νέας-αγχιάλου-h-δημητ-752761

Ένταξη του στοιχείου «Η αγχιαλίτικη παράδοση καλλιέργειας του αμπελιού από την Αγχίαλο ανατολικής Ρωμυλίας στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας

Ο Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου, «H ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας σύμφωνα με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη, που ανακοινώθηκε σήμερα 10/8/2020 το ΥΠΠΟΑ.

Ο Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Νέας Αγχιάλου,»H ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι ο δεύτερος συνεταιρισμός της Μαγνησίας μετά τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου που εντάχθηκε στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας. Το σχετικό φάκελο συνέταξε ο Αλέξανδρος Καπανιάρης Δρ Ψηφιακής Λαογραφίας και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Αρχειακής Εθνογραφίας του Τ.Ι.Ε. Δ.Π.Θ. με τη συνεργασία των συνεταιριστικών οργανώσεων. Οι δυο συνεταιρισμοί της Μαγνησίας μαζί με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου είναι οι μοναδικοί συνεταιρισμοί στην Ελλάδα που συμμετέχουν στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.

Για την ένταξη του Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου, «H ΔΗΜΗΤΡΑ» στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας την Τετάρτη θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου όπου θα μας μιλήσουν ο Πρόεδρος του Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου,“H ΔΗΜΗΤΡΑ», κ. Γιάννης Κίτσιος και ο συντάκτης του φακέλου και επιστημονικός συνεργάτης της οργάνωσης κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου