ΤΟΠΙΚΑ

Εγγραφές στη Σχολή Αστρονομίας

εγγραφές-στη-σχολή-αστρονομίας-392339

Συνεχίζονται και σήμερα οι εγγραφές στη Σχολή Αστρονομίας για όσους δεν μπόρεσαν να εγγραφούν το περασμένο Σάββατο. Ήδη έχουν εγγραφεί περί τους 70 μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, όλων των τάξεων του Γυμνασίου και της Α΄ τάξης του Λυκείου. Επί πλέον έχουν εγγραφεί και μερικοί μεγαλύτεροι στην ηλικία, οι οποίοι, όμως, παρακολουθούν τα μαθήματα ως ακροατές.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο 5 – 7 από καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι απέκτησαν και επαρκή διδακτική πείρα από την 20ετή και πλέον δραστηριότητα της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος. Η συγκεκριμένη Εταιρεία μαζί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει την ευθύνη για την ίδρυση και λειτουργία της Σχολής.

Εφέτος οι μαθητές θα διδαχθούν 10 έως 12 διδακτικές ενότητες της Αστρονομίας, οι οποίες περιλαμβάνουν το ηλιακό μας σύστημα με τους πλανήτες, τους δορυφόρους, τους κομήτες, τους μετεωρίτες και τους αστεροειδείς, για τους μαθητές του 1ου κύκλου σπουδών και τους αστέρες, τους γαλαξίες, το Σύμπαν ολόκληρο, την ουράνια σφαίρα και τα τηλεσκόπια, για τους μαθητές του 2ου κύκλου σπουδών. Έτσι ολόκληρη η ύλη της αστρονομίας περιλαμβάνεται στις επί μέρους διδακτικές ενότητες της Σχολής. Από την πρώτη μέρα διανεμήθηκαν στους μαθητές δωρεάν βοηθητικά βιβλία, που συνέγραψε και εκτύπωσε η Εταιρεία, ειδικά για τη Σχολή, ενώ θα διανεμηθούν στους μαθητές και άλλα βοηθήματα, καθώς και ειδικές ηλεκτρονικές αστρονομικές εκδόσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου