ΤΟΠΙΚΑ

Αίτημα για δωρεάν διανομή μασκών

αίτημα-για-δωρεάν-διανομή-μασκών-754803

Αμεση διατίμηση σε μάσκες και αντισηπτικά ζητά η τοπική ομάδα αλληλοβοήθειας ενάντια στον Covid-19

Δωρεάν διανομή μασκών και άμεση διατίμηση σε μάσκες και αντισηπτικά ζητά η «Τοπική Ομάδα αλληλοβοήθειας και ενημέρωσης ενάντια στην Covid-19 Βόλος» , που αριθμεί μέσω του facebook, 7000 μέλη, και δημιούργησε αφίσα που αποτυπώνει την αγανάκτηση του κόσμου σχετικά με το κόστος χρήσης μάσκας.

Η ομάδα προτείνει τη δωρεάν διάθεση προστατευτικών μασκών στους πολίτες σε δημόσιους χώρους, μέσα μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες και σούπερ μάρκετ, τονίζοντας ότι «η μάσκα είναι πλέον είδος πρώτης ανάγκης. Παρότι σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες η δωρεάν διάθεσή της από το κράτος γλιτώνει τους πολίτες από ένα σταθερό καθημερινό έξοδο (Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Αυστρία κ.α.), στην Ελλάδα η κυβέρνηση αρνείται το πράξει».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται τουλάχιστον 120 ευρώ μηνιαίως για τις μάσκες», ενώ τίθεται το ερώτημα εάν ο κόσμος μπορεί να ανταποκριθεί. Η ομάδα προτείνει τη δωρεάν διάθεση μάσκας σε σχολεία και υπηρεσίες, την άμεση διατίμηση στις μάσκες και στα αντισηπτικά, κρατική χορηγία μάσκας σε όλους τους εργαζόμενους και μείωση φορολογίας στα βασικά προϊόντα επιβίωσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου