ΤΟΠΙΚΑ

Να ληφθούν μέτρα κατά του κορονοϊού στα στρατόπεδα

να-ληφθούν-μέτρα-κατά-του-κορονοϊού-στ-755358

Ζητά με ανακοίνωσή της η Νεολαία Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ

Την λήψη πληρέστερων μέτρων προστασίας ενάντια στον κορονοϊό στα στρατόπεδα, με έμφαση στους νεοσύλλεκτους ώστε να αναχαιτιστεί η διασπορά του, ζητά η Νεολαία Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τα κρούσματα του ιού που εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, η Νεολαία Μαγνησίας του κόμματος σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τρανό παράδειγμα του κινδύνου που αντιμετωπίζουν οι στρατιώτες αποτελεί η υπό εξέλιξη συρροή κρουσμάτων σε στρατόπεδο της Μαγνησίας. Στο στρατόπεδο, το οποίο ήδη μετρά 10 κρούσματα και αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης, επισημαίνεται ότι η τελευταία σειρά φαντάρων μπήκε στους θαλάμους τέλη Ιουλίου, πρέπει να παρθούν τα πληρέστερα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορονοϊό, με έμφαση στους νεοσύλλεκτους ώστε να αναχαιτιστεί η διασπορά του.

Η συνολική αδιαφορία για την προστασία της υγείας και τα ελάχιστα υγειονομικά μέτρα που έχουν ληφθεί εντός των στρατοπέδων, αποτελούν μια εγκληματική πρακτική για την υγεία του προσωπικού των ελληνικών στρατοπέδων αλλά και συνολικότερα για τη δημόσια υγεία.

Τόσο η στρατιωτική όσο και η πολιτική ηγεσία της χώρας οφείλουν να πάρουν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της υγείας εντός των στρατοπέδων. Σε μια περίοδο που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση, για μία ακόμα φορά δεν γίνεται τα ελληνικά στρατόπεδα να αποτελούν εν δυνάμει εστίες μετάδοσης του ιού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου