ΤΟΠΙΚΑ

Αγκαλιά για τους ηλικιωμένους το Γηροκομείο Βόλου εν μέσω πανδημίας

αγκαλιά-για-τους-ηλικιωμένους-το-γηρο-755485

Σε προστατευμένο περιβάλλον οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Βόλου στην περίοδο της πανδημίας

Μια μεγάλη αγκαλιά έχει ανοίξει η τοπική κοινωνία στο Γηροκομείο Βόλου, με το Ιδρυμα, αντίστοιχα, να έχει δημιουργήσει δίχτυ προστασίας για τους 120 ηλικιωμένους, προκειμένου να προστατευθούν από την πανδημία.

Απαρέγκλιτα τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ατομικής προστασίας που έχει υποδείξει ο ΕΟΔΥ, με τις επισκέψεις οικείων και συγγενών να έχουν ανασταλεί από την αρχή της πανδημίας και μέχρι νεωτέρας.

«Δεν σταμάτησε καθόλου για μας η περίοδος καραντίνας. Το Γηροκομείο τηρεί ακόμη τα μέτρα. Επισκεπτήρια δεν δεχθήκαμε από τις αρχές Μαρτίου. Είμαστε προσεκτικοί και δεν χαλάρωσαν ποτέ τα μέτρα. Προμηθευτές και επισκέπτες μένουν εκτός Ιδρύματος. Απολυμαίνονται τα πάντα, τηρούνται όλες οι διαδικασίες που μας έχει δώσει ο ΕΟΔΥ και μάλιστα έχουμε παρακινήσει τον ΕΟΔΥ να στείλει κλιμάκιο, για να ελέγξει αν τηρούμε τις προϋποθέσεις, ώστε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Παύλος Πάνος.

Παράλληλα αναφέρει ότι «περάσαμε την πρώτη φάση με επιτυχία και ευελπιστούμε να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε».

Στο μεταξύ, οι ηλικιωμένοι επικοινωνούν καθημερινά με τα αγαπημένα τους πρόσωπα είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω skype, με μικρές ομάδες εργασίας να πραγματοποιούνται, παράλληλα, τόσο από την κοινωνική υπηρεσία, όσο και από νοσηλεύτριες, για να τονωθεί η ψυχολογία των ηλικιωμένων. «Ζητούμε την κατανόηση των συγγενών των ηλικιωμένων, διότι πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», επισημαίνει ο πρόεδρος.

Πάγιες και διαρκείς οι ανάγκες σε τρόφιμα, καθαριστικά, αναλώσιμα και είδη απολύμανσης, με τον κ. Πάνο να τονίζει ότι «κάθε προσφορά στο Γηροκομείο είναι πάρα πολύ χρήσιμη». Μια διαρκής ανοιχτή αγκαλιά η τοπική κοινωνία για το Γηροκομείο Βόλου, ενώ όπως επισημαίνει «η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει με πολύ μεγάλη, διαρκή ευαισθησία το Ιδρυμα και είμαστε ευγνώμονες γι αυτό. Ο μεγαλύτερος πυλώνας ήταν και παραμένει πάντα η επανάκτηση της εμπιστοσύνης του κόσμου και η βοήθειά του».

Παράλληλα, δεν παραλείπει να εκφράσει θερμές ευχαριστίες στο Φιλανθρωπικό σωματείο του Γηροκομείου και την τοπική κοινωνία, τονίζοντας ότι «συνεχίζουμε όλοι μαζί, μια αγκαλιά για το Γηροκομείο».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου