ΤΟΠΙΚΑ

Η Αργώ εν πλω…

η-αργώ-εν-πλω-851206

Ενα όνειρο ζωής για την πόλη του Βόλου και τους Βολιώτες είναι από χθες πραγματικότητα. Η Αργώ έπεσε στη θάλασσα περνώντας το crash test με άριστα και είναι πλέον έτοιμη… για το μεγάλο ταξίδι.
Η επιχείρηση είχε ξεκινήσει πριν από τέσσερις μέρες και ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα με επιτυχία, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους συντελεστές του εγχειρήματος.
Η Αργώ από χθες βρίσκεται… αγκυροβολημένη στα Πευκάκια, μπροστά από το καρνάγιο όπου κατασκευάστηκε, ενώ αύριο Σάββατο θα ξεκινήσουν οι πλόες στη θάλασσα με τους κωπηλάτες… να μπαίνουν πλέον στην ουσιαστική φάση της εκπαίδευσης.
Το καράβι θα δεχτεί τους πρώτους επίσημους επισκέπτες στη θάλασσα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς έχουν εκφράσει την επιθυμία να ανεβούν και να κωπηλατήσουν οι 60 επιστήμονες της ΝΑΣΑ από όλο τον κόσμο που σε λίγες μέρες θα βρίσκονται στο Βόλο για το Παγκόσμιο Συνέδριο…
Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και ο αντιπρόεδρος της ΔΗΤΕΒ, αρμόδιος για την Αργώ Μιλτιάδης Ζιάκας, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν η Αργώ έπεσε στη θάλασσα μαζί με τον υπεύθυνο του NAUDOMO που εκπόνησε το πρόγραμμα και καπετάνιο Απ. Κούρτη, αλλά και όλους όσοι τις τελευταίες μέρες συμμετείχαν στην όλη επιχείρηση.

Ιστορική στιγμή…
Η σημερινή μέρα είναι ιστορική για την πόλη του Βόλου και τους Βολιώτες, δήλωσε συγκινημένος ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης.
Η Αργώ είναι πλέον έτοιμη για το μεγάλο ταξίδι. Χρειάστηκαν μεγάλες προσπάθειες και πολλή δουλειά για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Ευχαριστώ πολύ το Μιλτιάδη Ζιάκα, που είναι αρμόδιος για την Αργώ, τον Απόστολο Κούρτη και το Νίκο Ρέππο, που κατασκεύασαν αυτό το θαυμάσιο καράβι, πιστό ομοίωμα της μυθικής Αργούς.
Ένα μεγάλο όνειρο της πόλης γίνεται πραγματικότητα.
Είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά. Ετοιμαζόμαστε εντατικά για το ταξίδι, το οποίο πιστεύουμε ότι μετά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, θα θωρακιστεί διπλωματικά και οικονομικά και η Αργώ θα σαλπάρει το επόμενο καλοκαίρι.
Είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους εκπροσώπους των λιμανιών που θα περάσει η Αργώ, που τις επόμενες μέρες θα υποδεχτεί στη θάλασσα πια τους επίσημους επισκέπτες μας, τους επιστήμονες από όλο τον κόσμο που θα συμμετέχουν στο συνέδριο της ΝΑΣΑ.
Είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να προβληθεί η πόλη αλλά και η Αργώ διεθνώς. Από σήμερα ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδη… Και θα είναι…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου