Σε αυξημένη ετοιμότητα το Αχιλλοπούλειο –Οι οδηγίες Κικίλια

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-06, 14:38:58
Σε αυξημένη ετοιμότητα το Αχιλλοπούλειο –Οι οδηγίες Κικίλια

Ποιες οδηγίες έδωσε ο Κικίλιας στους διοικητές για τον συντονισμό με τον ΕΟΔΥ και τα νοσοκομεία αναφοράς

 

Νέες οδηγίες με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και εισαγωγών στο ΕΣΥ, έλαβαν χθες οι διοικητές των νοσοκομείων, μεταξύ τους και ο Γιάννης Ντόκος από το Αχιλλοπούλειο, από το υπουργείο υγείας.

Ηδη τα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και στόχος της έκτακτης αυτής συνάντησης είναι ο καλύτερος δυνατόν συντονισμός μεταξύ νοσοκομείων, ΥΠΕ και Υπουργείου Υγείας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία 150 διοικητών, υποδιοικητών, και επτά διοικητών υγειονομικών περιφερειών. Προσερχόμενος ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι επόμενες δυο εβδομάδες είναι κρίσιμες και κάλεσε άλλη μια φορά τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Κικίλιας τους είπε ότι πρέπει να γίνει πολλή και συστηματική δουλειά και καθόλου λόγια. Τους τόνισε, δε, ότι στηρίζει την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά είναι ανάγκη να συνεχίσουν με όλες τις δυνάμεις για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους διοικητές να είναι πολύ προσεκτικοί στη διαχείριση των περιστατικών κορoνοϊού και να μη γίνονται λάθη στις διαδικασίες των πρωτόκολλων, «γιατί αυτά τα πρωτόκολλα μας έφεραν μέχρι εδώ». Τους κατέστησε σαφές επίσης, ότι πρέπει να λειτουργούν όλοι με τους ίδιους κανόνες υπενθυμίζοντας τους ότι υπάρχει και η διαδικασία της αξιολόγησης των διοικητών, οι οποίοι έχουν υπογράψει συμβόλαιο ανταποδοτικότητας βάσει του οποίου πρέπει να πετυχαίνουν συγκεκριμένους στόχους (π.χ. μείωση στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, προστασία ασθενών, βέλτιστη οικονομική λειτουργία, σωστός καταμερισμός ευθυνών κτλ).

Από την άλλη, ο γ.γ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος τους εξήγησε πως μπορούν να κάνουν χρηστή οικονομική διαχείριση.

Αγκάθι οι άδειες

Ένα ακόμη αγκάθι που τέθηκε επί τάπητος ήταν οι άδειες του ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού. Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγίες είναι να δίνονται σπαστές άδειες καθώς θα πρέπει οι διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων να είναι έτοιμες αν χρειασθεί, να ενισχύσουν τις βάρδιες και τις εφημερίες για να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν.

Συστηματική επικοινωνία

Από την πλευρά του πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, ζήτησε τη συνεργασία των διοικητών των νοσοκομείων στο έργο των ΚΟΜΥ, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά αυτή τη στιγμή αποτελούν τον εκτελεστικό βραχίονα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΚΑΒ- Be S.Α.F.Ε., το οποίο είχε ως στόχο την εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού στη διαχείριση περιστατικών κορονοϊού στις υγειονομικές δομές της νησιωτικής χώρας και υπογράμμισε τη σημασία της συστηματικής και έγκαιρης επικοινωνίας με στόχο την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
8
=