ΤΟΠΙΚΑ

108.000 δηλώσεις στο Taxis από Μαγνησία

108-000-δηλώσεις-στο-taxis-από-μαγνησία-756117

Χαλαρά συνεχίζεται η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος

Με χαλαρούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή φορολογικών δηλώσεων οικονομικού έτους 2020. Πλέον, έχει υποβληθεί ο μεγάλος όγκος των δηλώσεων και ο χρόνος που απομένει μέχρι τις 28 Αυγούστου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κρίνεται επαρκής.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μαγνησίας, Νικόλαος Πουμάνας, λέει ότι η διαδικασία προχωρεί και δεν θα αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα αναφορικά με την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Επιπλέον, το πληροφοριακό σύστημα του Taxis κινείται με γρήγορους ρυθμούς, καθώς πλέον δεν υπάρχει τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα για να παρουσιαστούν προβλήματα και να «κρεμάει».

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Πουμάνα, στη Μαγνησία έχουν υποβληθεί 108.000 φορολογικές δηλώσεις από σύνολο 140.000 φορολογικών δηλώσεων. Οι φορολογούμενοι που δεν έχουν διεκπεραιώσει τις αιτήσεις ανέρχονται στο 20%.

Κατά κύριο λόγο επαγγελματίες και νομικά πρόσωπα έχουν μείνει πίσω στην υποβολή, για λόγους όμως που εκτιμάται ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι, καθώς στις 31 Ιουλίου έληξε η διασταύρωση των συγκεντρωτικών τιμολογίων και δεν μπορούσαν να προχωρήσουν παράλληλα στην υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Επιπλέον, επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα ανέμεναν τις δόσεις από 3 έως 8 για την καταβολή του φόρου εισοδήματος και την έκπτωση του 2% στην ολοσχερή καταβολή. Αυτή τη στιγμή αναμένεται να δοθεί και κάποια μείωση προκαταβολής φόρου.

Επισημαίνεται ότι η παράταση μέχρι τις 28 Αυγούστου δόθηκε, καθώς στις 31 Ιουλίου υπήρχαν πανελλαδικά 1.300.000 φορολογικές δηλώσεις που δεν είχαν υποβληθεί. Επιχειρήσεις και λογιστές είχαν επωμιστεί να φέρουν σε πέρας πλήθος φορολογικών θεμάτων μετά την έναρξη της πανδημίας με τις αναστολές και τις πλατφόρμες για τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης να συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Τον Ιούνιο οικονομολόγοι – φοροτεχνικοί κινητοποιήθηκαν για να δοθούν παρατάσεις, καθώς έπρεπε να φέρουν σε πέρας σειρά φορολογικών ζητημάτων που δημιούργησε η υγειονομική κρίση.

Είναι ενδεικτικό ότι αυτή τη στιγμή τρέχει η διαδικασία για την ενίσχυση με ειδικά βοηθήματα των εργαζομένων σε εστίαση και ξενοδοχεία που τον Ιούλιο ήταν σε αναστολή και η επιδότηση των εισφορών των επιχειρήσεων.

Παράλληλα, άνοιξε η πλατφόρμα με τις αιτήσεις για την επιδότηση των τόκων της πρώτης κατοικίας, ενώ μεταξύ άλλων μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να βγει ο ΕΝΦΙΑ ο οποίος θα καταβληθεί σε έξι δόσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου