Πανελλήνια ιππική συνάντηση στον Βόλο

Τελευταία ενημέρωση: 2020-08-05, 18:08:36
Πανελλήνια ιππική συνάντηση στον Βόλο

Πολλοί φίλοι του αλόγου και αμαξάδες αναμένονται στις 4,5 και 6 Σεπτεμβρίου στον Βόλο

 

Εντυπωσιακό θέαμα αναμένεται να προσφέρει σε ντόπιους και επισκέπτες η 5η πανελλήνια ιππική συνάντηση που αποτελεί θεσμό και διοργανώνεται στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου στον Βόλο, με πρωτοβουλία του Ιππικού Συλλόγου Βόλου «Οι Κένταυροι».

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται, στο μεταξύ, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από Ανδραβίδα, Πάτρα, Αίγιο, Μύκονο, Μυτιλήνη, Εύβοια, όλη την Θεσσαλία, Ξάνθη, Εβρο, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Εδεσσα, με τις συμμετοχές να υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 100 άλογα.

Πρωτότυπο καλωσόρισμα προετοιμάζουν οι διοργανωτές, το βράδυ της Παρασκευής, με πάρτι νέων, ηλικίας από 40 ετών και άνω, που θα πλαισιωθεί από μουσικές επιλογές από την δεκαετία του ’70 μέχρι και σήμερα. Το πάρτι διοργανώνεται στην βάση του Ιππικού Συλλόγου Βόλου «Οι Κένταυροι», στο τέρμα της λεωφόρου Καζανάκι, 200 μέτρα πάνω από τον περιφερειακό.

Το Σάββατο διοργανώνεται πορεία 16 χιλιομέτρων στην περιοχή του Φυτόκου και επιστροφή στην έδρα του διοργανωτή Συλλόγου, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας προγραμματίζεται επίδειξη ιππικής δεξιοτεχνίας στο χώρο του Συλλόγου, από καταξιωμένους ιππείς από όλη την Ελλάδα.

Αποκορύφωμα της συνάντησης η παρέλαση κατά μήκος του παραλιακού μετώπου το πρωί της Κυριακής στις 11.30π.μ., με σημείο εκκίνησης το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου.

Στη συνέχεια οι αναβάτες θα κατευθυνθούν σε κεντρικούς δρόμους του Βόλου πριν επιστρέψουν στην αφετηρία. Η διέλευση των αναβατών θα γίνει δια μέσου της παραλιακής οδού μέχρι τα Κύματα, κατόπιν στην οδό Δημητριάδος, την οδό Λαμπράκη, στο ύψος του δημαρχείου και επιστροφή στο Συνεδριακό Κέντρο από την οδό Αθηνών.

Τους ιππείς θα παρουσιάσει η Αλεξάνδρα Αλτούνη, πρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου «Κένταυροι» Ανδραβίδας.

Αναφερόμενος στους στόχους της συνάντησης, ο πρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου Βόλου «Οι Κένταυροι», Ανδρέας Καϊόπουλος, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «στόχος του Σωματείου είναι η ανάπτυξη και διάδοση του φίλιππου πνεύματος, και των δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με το άθλημα της ιππασίας, καθώς και η διοργάνωση εκδηλώσεων συναφών με αυτό και γενικότερα με το άλογο».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
6
=