ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Σήριαλ με φόντο τις ομορφιές της Μαγνησίας

σήριαλ-με-φόντο-τις-ομορφιές-της-μαγνη-756143

Διερευνητικές επαφές της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας για την προβολή του νομού

Στην πολύπλευρη τουριστική ανάπτυξη της Μαγνησίας το βλέμμα και οι προσπάθειες των ιθυνόντων της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, που εξετάζουν ήδη το ενδεχόμενο προβολής της περιοχής μέσω τηλεοπτικού σήριαλ. Οι πρώτες διερευνητικές επαφές έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις προοπτικές υλοποίησης του στόχου, της δημιουργίας τηλεοπτικού σήριαλ με φόντο την Μαγνησία, να εκτιμάται ότι θα αποδώσουν καρπούς μετά το 2022.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την ίδια στιγμή, η ευρείας κυκλοφορίας Βελγική εφημερίδα «Le Soir» προτείνει στους αναγνώστες εξορμήσεις στην Ελλάδα, την Σκιάθο και την Σκόπελο, με φόντο ταινίες που έχουν γυριστεί σε διάφορες περιοχές.

Κομβικό σημείο του ταξιδιού στην Ελλάδα, και ιδίως στην Σκιάθο και την Σκόπελο, η θρυλική ταινία «Mamma mia» που όπως όλα δείχνουν, έδωσε το «εισιτήριο» για ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα και διεθνή προβολή της περιοχής, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

«Εχετε όρεξη να ταξιδέψετε χωρίς να εγκαταλείψετε το σαλόνι σας; Προορισμός η Ελλάδα, τα νησιά της, τα γαλάζια νερά της… έχοντας παρέα διάσημους ηθοποιούς» αναφέρει η «Soir», προτείνοντας μια σειρά κλασικών φιλμ και έχοντας αναρτήσει παράλληλα και αντίστοιχα βίντεο.

Πρώτη ταινία στη λίστα είναι ο «Αλέξης Ζορμπάς» του 1964, ενώ ακολουθεί ο Τζέημς Μποντ με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ στο φιλμ «Για τα μάτια σου μόνο», με μεγάλο μέρος να έχει γυριστεί στην Κέρκυρα. Στις προτάσεις της εφημερίδας βρίσκεται και «Το Απέραντο Γαλάζιο», γαλλική ταινία του Λικ Μπεσόν της οποίας γυρίσματα είχαν γίνει και στην Αμοργό. Παράλληλα, «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι», γυρισμένο στην Κεφαλονιά, με τον Νίκολας Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ, αλλά και το «Mama Mia» με σκηνές στη Σκιάθο και τη Σκόπελο είναι μεταξύ των επιλογών της «Soir».

Σχολιάζοντας τα προαναφερθέντα, ο προϊστάμενος ελέγχων και ανάπτυξης της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού, Νίκος Σαρούκος, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «η Σκιάθος και η Σκόπελος εξακολουθούν να εξαργυρώνουν μετά από τόσα χρόνια την υπεραξία του «Mamma mia». Προς το παρόν, οι όποιες διαδικασίες για παραγωγές έχουν παγώσει λόγω της πανδημίας. Δεν έχουμε κάποιο νέο αποτύπωμα στην πράξη προκειμένου να προχωρήσουμε σε παραγωγές, αλλά περιμένουμε να γίνει πιο ξεκάθαρη η εικόνα μετά τον Μάρτιο του 2021. Ως υπηρεσία, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με εταιρία παραγωγής, διερευνώντας την δυνατότητα δημιουργίας τηλεοπτικής σειράς, η οποία θα έχει φόντο την Μαγνησία».

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο αλλά όπως σημειώνει ο κ. Σαρούκος «προς το παρόν υπάρχει θετική ανταπόκριση». Πάγια θέση του είναι ότι κάθε τηλεοπτική και κυρίως κινηματογραφική παραγωγή έχει θετικό αντίκτυπο για κάθε περιοχή, εκτιμώντας ότι «η επαναληψιμότητα και η μεγάλη διασπορά των σημείων πώλησης, έχουν κατά κανόνα θετικό αντίκτυπο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου