ΤΟΠΙΚΑ

Σώθηκε η σκυλίτσα που της έριξαν χημικό οξύ

σώθηκε-η-σκυλίτσα-που-της-έριξαν-χημικ-756239

«Στέγη» να φιλοξενηθεί αναζητά η Φιλοζωική – Αυξάνονται τα κρούσματα κακοποίησης ζώων

Καλύτερα στην υγεία της είναι η μικρούλα ημίαιμη σκυλίτσα που βρέθηκε πριν από δεκαπέντε μέρες σε περιοχή του Βόλου κακοποιημένη, καθώς ασυνείδητος της έριξε υγρό χημικό οξύ.

Η σκυλίτσα υποβλήθηκε σε χειρουργείο για πυομήτρα, ενώ κτηνίατροι περιέθαλψαν τα τραύματά της και το ζώο αποπαρασιτώθηκε.

Ο ευαισθητοποιημένος Βολιώτης που τη βρήκε σε κακό χάλι στον δρόμο ανέλαβε να βοηθήσει να αποκατασταθούν τα τραύματά της και τη φιλοξενεί προσωρινά.

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου ενημερώνει ότι η σκυλίτσα είναι σήμερα καλά στην υγεία της και χρειάζεται ένα φιλόξενο σπίτι για να μείνει, καθώς η μικρούλα δεν μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους επειδή είναι στοχοποιημένη.

Τα ζώα έχουν τη συνήθεια να επιστρέφουν στην περιοχή που έχουν μάθει να μεγαλώνουν ενώ ο δράστης που της έκανε κακό κυκλοφορεί ακόμη ελεύθερος, δίχως να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη για τις φρικτές πράξεις του και να καταδικαστεί.

Αύξηση στα κρούσματα εγκατάλειψης

Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν αυξηθεί ραγδαία τα κρούσματα εγκατάλειψης ζώων, όπως συμβαίνει και κάθε καλοκαίρι, γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν που να τα αφήσουν για τις διακοπές.

Οι ασυνείδητοι τα εγκαταλείπουν στον δρόμο, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν ότι διατρέχουν κινδύνους, καθώς δεν είναι μαθημένα να κυκλοφορούν στην πόλη.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Μαρίνας, που βρέθηκε στις 17 Ιουλίου στη Λαρίσης αποστεωμένη και άρρωστη με λεισμανία. Η σκυλίτσα ήταν χτυπημένη στο πόδι από αυτοκίνητο και κυκλοφορούσε στον δρόμο αβοήθητη, καθώς ο οδηγός που τη χτύπησε την εγκατέλειψε και δεν σταμάτησε για να τη βοηθήσει.

Δεν είναι όμως και το μόνο περιστατικό εγκατάλειψης με τους εθελοντές να πασχίζουν να βοηθήσουν τα αδέσποτα με κάθε τρόπο.

Πριν δέκα μέρες, περιπατητής βρήκε σε ερημική τοποθεσία στον Ανω Βόλου δύο κουτάβια δύο ημερών, που κάποιος τα είχε πετάξει εκεί ενώ ακόμη αυτά ήταν με κλειστά μάτια και δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν αν έμεναν για μεγάλο διάστημα εκεί.

Επίσης, μόλις την περασμένη Κυριακή εντοπίστηκε κουτάβι σε περιοχή του Σωρού με σπασμένα πόδια και είναι ευτύχημα το γεγονός ότι στρατιωτικοί γιατροί ανέλαβαν να το χειρουργήσουν παρά την αργία και μάλιστα αφιλοκερδώς.

Η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου φροντίζει τα αδέσποτα σκυλιά ώστε να είναι καλά στην υγεία τους και να μπορούν να σιτισθούν. Διοργανώνει ημέρες φιλοξενίας προκειμένου τα ζώα να αποκτήσουν δικό τους σπίτι και να ζήσουν σύμφωνα με τους κανόνες ευζωίας, που ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Απευθύνει κάλεσμα σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να αποκτήσει ένα χαριτωμένο τετράποδο να προτιμήσει αδέσποτο ώστε να κάνει ταυτόχρονα και ένα καλό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου