ΤΟΠΙΚΑ

Εξι κρούσματα σε ένα 24ωρο στην Μαγνησία

εξι-κρούσματα-σε-ένα-24ωρο-στην-μαγνησία-756533

Τα πέντε προέκυψαν στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο από την ιχνηλάτηση επαφών αξιωματικού που βρέθηκε θετικός • Το έκτο αφορά σε γυναίκα που επέστρεψε πρόσφατα από Ελβετία

Nέος συναγερμός χθες στις υγειονομικές αρχές, με επίκεντρο την 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, καθώς επιβεβαιώθηκαν πέντε επιπλέον κρούσματα θετικά στον κορονοϊό. Πρόκειται για κρούσματα που προέκυψαν μετά την ιχνηλάτηση των επαφών του αξιωματικού που «κόλλησε» τον ιό από τον 20χρονο Βολιώτη οπλίτη, ο οποίος ήταν το πρώτο θετικό κρούσμα στη στρατιωτική μονάδα.

Μετά την επιβεβαίωση των πέντε νέων κρουσμάτων, ο ΕΟΔΥ ξεκινά άμεσα την ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, πρόκειται για 4 αξιωματικούς και έναν στρατιώτη. Συνολικά πλέον στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο έχουν προσβληθεί από τον ιό δέκα άτομα, οπλίτες και αξιωματικοί.

Θα πρέπει να τονιστεί πως η κατάσταση τόσο των νεαρών στρατιωτών όσο και των στελεχών είναι πολύ καλή και μέχρι στιγμής δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ολοι τους παρακολουθούνται στενά από τους ιατρούς και βρίσκονται σε στενή παρακολούθηση. Τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ τηρούνται πιστά, ενώ στο Στεφανοβίκειο βρίσκονται ήδη λοιμωξιολόγοι του Ελληνικού Στρατού που έφτασαν από τη Θεσσαλονίκη.

Αργά το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε το συντονιστικό κέντρο της περιφέρειας Θεσσαλίας, ότι στη Μαγνησία υπάρχει ένα ακόμη κρούσμα που αφορά σε μία γυναίκα που φέρεται να επέστρεψε πρόσφατα από την Ελβετία και βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.Σήμερα, αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη περίπτωση.

Εκτακτα μέτρα στο στρατόπεδο

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στη μονάδα του Στεφανοβικείου από την πρώτη στιγμή που επιβεβαιώθηκε το πρώτο θετικό κρούσμα εφαρμόστηκαν έκτακτα μέτρα καραντίνας. «Δεν βγαίνει, ούτε εισέρχεται κανείς μέσα», υπογραμμίζονταν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από εκπρόσωπο των υγειονομικών αρχών.

Ο ΕΟΔΥ έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, έχουν γίνει οι απαραίτητες απολυμάνσεις και τηρείται απαρέγκλιτα το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Επίσης, στο πλαίσιο των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς της πανδημίας COVID-19, το ΓΕΕΘΑ έχει επιβάλλει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σ’ όλους τους χώρους, όπως στρατιωτικά πρατήρια, στα κουρεία/κομμωτήρια, στα στρατιωτικά φαρμακεία, στις επιχειρήσεις τροφίμων, στις στρατιωτικές λέσχες, σε όλους τους χώρους εστίασης (ΚΨΜ, κυλικεία κλπ.), στους χώρους γραφείων (όταν υπάρχει επαφή με το κοινό), τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό. Επίσης, στους χώρους προσέλευσης και αναμονής εντός στρατιωτικών αεροδρομίων καθώς και κατά τη διάρκεια όλων των αεροπορικών πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού από το προσωπικό και τους επιβάτες, αλλά και στους χώρους αναμονής καθώς και εντός των μέσων μεταφοράς προσωπικού από τους οδηγούς/χειριστές και τους επιβάτες.

Εξάλλου, στα μέσα μεταφοράς προσωπικού επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα, με παράλληλα ανοιχτά παράθυρα και χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Μεταφορά ύποπτων κρουσμάτων Στο μεταξύ χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ δύο άτομα σε εμπύρετη κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου.

Επειδή θεωρήθηκαν «ύποπτα» κρούσματα για κορονοϊό, τηρήθηκε το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο. Δόθηκαν οδηγίες να μεταφερθούν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου για κορονοϊό.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου