ΤΟΠΙΚΑ

Βροχή προστίμων για τη μάσκα σε επιβάτες πλοίων, εστίαση και καταστήματα

βροχή-προστίμων-για-τη-μάσκα-σε-επιβάτ-756770

Σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση του προστατευτικού μέτρου κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού της χρήσης μη ιατρικής μάσκας από την Αστυνομία και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου. Από την Κυριακή βεβαιώθηκαν τουλάχιστον δεκατέσσερις παραβάσεις με τους ανυπάκουους πολίτες να επιβαρύνονται με διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει σαφάρι ελέγχων στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του νέου κορονοϊού ήδη από το Σάββατο, ημέρα που δημοσιεύτηκε η απόφαση για την εφαρμογή του μέτρου σε κλειστούς χώρους στο σύνολο της επικράτειας.

Την Κυριακή το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου βεβαίωσε έντεκα παραβάσεις σε επιβάτες των επιβατηγών πλοίων «Πρωτεύς», «Εξπρές Σκιάθος», του φλάινγκ ντόλφιν «Ερατώ» και ημερόπλοιου. Παρά τις συστάσεις των πληρωμάτων που πληρούσαν κανονικά τα προστατευτικά μέτρα, οι επιβάτες δεν φορούσαν μάσκες. Οι επιβάτες έβλεπαν κανονικά το προσωπικό να φορά τη μη ιατρική μάσκα έβλεπε και τους εκατοντάδες συνεπιβάτες τους να τηρούν το μέτρο και ωστόσο έδειχναν επιδεικτική αδιαφορία. Δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για να δικαιολογηθούν ότι δεν ήξεραν ή δεν γνώριζαν.

Χθες, συνεχίστηκαν οι έλεγχοι οι οποίοι θα είναι καθημερινοί.

Ελεγχοι έγιναν και σε καταστήματα εστίασης και σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, προχθές η Αστυνομία βεβαίωσε δύο παραβάσεις σε εργαζόμενο καφετέριας στον Βόλο και σε οδηγό αυτοκινήτου δημόσιας χρήσης. Επίσης, χθες η Αστυνομία βεβαίωσε άλλη μία παράβαση σε εργαζόμενο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι στην εστίαση είναι καθημερινοί από το άνοιγμα της εστίασης και συνεχίζονται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Δύο καταστήματα στα Παλιά έκλεισαν προς δεκαπενθημέρου λόγω του συνωστισμού που παρατηρήθηκε και άνοιξαν τώρα. Κατά καιρούς βεβαιώνονται παραβάσεις, οι οποίες όμως εκτιμάται ότι αφορούν σε μεμονωμένα περιστατικά. Οπως επισημάνθηκε, στο 95% των καταστημάτων υπάρχει πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου