ΤΟΠΙΚΑ

Προσκύνημα με μάσκες στους ναούς

προσκύνημα-με-μάσκες-στους-ναούς-756859

Αντισηπτικά σε πρώτη ζήτηση και οριοθετημένα καθίσματα για την αποφυγή του συνωστισμού

Νέα δεδομένα επιβάλλει η πανδημία, με τους πιστούς να προσέρχονται πλέον στις εκκλησίες φορώντας μάσκα, για να συμμετάσχουν στις ακολουθίες που τελούνται. Υποχρεωτική καθίσταται η χρήση μάσκας έως την 31η Αυγούστου στους ναούς, αρχής γενομένης από το Σάββατο 1η Αυγούστου, με τους πιστούς να προσέρχονται για προσκύνημα και τον Δεκαπενταύγουστο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα λόγω της πανδημίας.

Στο μεταξύ, κοινοποιήθηκε σε όλους τους ναούς της Μητρόπολης Δημητριάδος η κοινή υπουργική απόφαση, με τα αντισηπτικά χεριών, τα οριοθετημένα καθίσματα και τις ανοιχτές θύρες και παράθυρα, να εφαρμόζονται απαρέγκλιτα.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών έχει υιοθετήσει την χρήση της μάσκας στους ναούς. Ατομα μεγάλης ηλικίας αλλά και νεώτεροι, φορούν μάσκα. Ο καθένας κρίνει ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του και αποφασίζει. Εμείς, δεν μπορούμε να αστυνομεύσουμε, αλλά ούτε να το επιβάλλουμε. Το συστήνουμε και ο καθένας πράττει αυτό που κρίνει σωστό» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος. Παράλληλα υπογράμμισε ότι «υπακΦούουμε στα μέτρα της πολιτείας, διότι θεωρούμε ότι η διαφύλαξη της υγείας είναι κοινός στόχος όλων. Η πανδημία είναι ακόμη εδώ, η μάχη συνεχίζεται μέχρι να νικήσουμε».

Απαρέγκλιτα τηρούνται τα μέτρα στους ναούς, με τον π. Αμφιλόχιο Μήλτο, γραμματέα της Μητρόπολης Δημητριάδος και προϊστάμενο της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας να επισημαίνει ότι «τα μέτρα τηρούνται εντός του ναού, ο κόσμος ανταποκρίνεται κι από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε».

Κάλεσμα στους πιστούς να προσέρχονται άφοβα στους ναούς για να προσευχηθούν στην Παναγία «Δέσποινα του κόσμου και στρατηγό του έθνους», απηύθυνε ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου.

Αναφερόμενος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των ναών, ο π. Σταύρος Κελέσης, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Γερασίμου Χιλιαδούς, υπογράμμισε ότι «ο κόσμος έχει λάβει από μόνος του τα κατάλληλα μέτρα. Εμείς, σεβόμαστε τους κανόνες της πολιτείας και όπως ορίζουν οι ειδικοί, πρέπει να συμμορφωθούμε με αυτούς τους κανόνες, προς αποφυγή της διασποράς κάθε μολυσματικής ασθένειας».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου