ΤΟΠΙΚΑ

Εντείνεται η «μάχη» της… μάσκας στον Βόλο

εντείνεται-η-μάχη-της-μάσκας-στον-756887

Kαθολική η χρήση από τους Βολιώτες σε αστικά, υπεραστικά λεωφορεία και ταξί

Κορυφώνεται η μάχη κατά της πανδημίας, με σαρωτικούς ελέγχους να διενεργούνται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για να διαπιστωθεί κατά πόσο το επιβατικό κοινό ανταποκρίνεται στο μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Απαραίτητη προϋπόθεση, πλέον, η χρήση της μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τους Βολιώτες να ανταποκρίνονται, αναλογιζόμενοι το τσουχτερό πρόστιμο, που μεταφράζεται σε «καμπάνα» 150 ευρώ για τον παραβάτη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Απανωτοί έλεγχοι στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου, με τον πρόεδρο Νίκο Ευαγγελινό να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «σύμφωνα με την εικόνα που έχω, το επιβατικό κοινό, στο 100%, κάνει χρήση της μάσκας στο λεωφορείο. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε τους καθαρισμούς και τις απολυμάνσεις στα λεωφορεία, διατηρώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για το κοινό». Οπως αναφέρει ο πρόεδρος «ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει την ατομική του ευθύνη και κάνει χρήση της μάσκας. Οταν κάποιος δεν φοράει μάσκα κατά την επιβίβαση, του συνιστούμε να την φορέσει. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε συστάσεις. Δεν μπορούμε να αφήσουμε κάποιον εκτός λεωφορείου και νομίζω ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν τη μάσκα». Πρωταρχικός στόχος η τήρηση των προβλεπόμενων για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων, με τον πρόεδρο να επισημαίνει ότι έχουν πυκνώσει τα δρομολόγια, για την αποφυγή του συνωστισμού.

Ανάλογη η εικόνα στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με τους σαρωτικούς ελέγχους να συνεχίζονται, και τον πρόεδρο Δημήτρη Κολυνδρίνη να επισημαίνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «πραγματοποιούνται έλεγχοι, ο κόσμος στην συντριπτική του πλειοψηφία φοράει μάσκα και υπενθυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτική, σε όσους δεν την φορούν κατά την επιβίβαση». Στο σημείο αυτό ο κ. Κολυνδρίνης εκφράζει τον προβληματισμό του για τα επιτρεπόμενα ποσοστά πληρότητας στα υπεραστικά λεωφορεία, που δεν υπερβαίνουν το 65%, επισημαίνοντας ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους αρμόδιους η αυξημένη κινητικότητα του Αυγούστου σε μια τουριστική περιοχή όπως η Μαγνησία. «Αυξήθηκαν οι πληρότητες στα καράβια, σε ποσοστό 80 και 85%. Πιστεύω ότι πρέπει να αυξηθούν αντίστοιχα τα ποσοστά και στα λεωφορεία, για να λειτουργήσουμε ακόμη καλύτερα, διότι ο κόσμος κάνει χρήση της μάσκας, από την πλευρά μας λαμβάνουμε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και κατά συνέπεια δεν υπάρχουν προβλήματα».

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα ταξί, με οδηγούς και επιβάτες να τηρούν το μέτρο, και τις ανάλογες συστάσεις για υποχρεωτική χρήση της μάσκας να δίνονται σε κάθε κλίση στο τηλεφωνικό κέντρο. Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «VolosTaxi», Ευδόκιμος Πασχαλίδης, «ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος και την τελευταία εβδομάδα βλέπουμε όλο και περισσότερους να φορούν μάσκες». Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για όλους, με την πανδημία να υπενθυμίζει διαρκώς την παρουσία της, οι ιδιοκτήτες ταξί και οι εργαζόμενοι στον κλάδο, τηρούν τα υποχρεωτικά μέτρα, υπενθυμίζοντας στο επιβατικό κοινό, δια στόματος του κ. Πασχαλίδη, ότι «είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στο ταξί», όπως και σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε ανάλογο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου, Δημήτρης Καψιώχας, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος ανταποκρίνεται, υπάρχει σχετική οδηγία σε κάθε τηλεφωνική κλήση, ενώ για τον πελάτη που σταματάει το ταξί στον δρόμο και δεν φοράει μάσκα, υπάρχει υπόδειξη από τον οδηγό και σε περίπτωση που δεν έχει ή αρνείται να φορέσει μάσκα, ο οδηγός μπορεί να αρνηθεί να τον επιβιβάσει». Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο κόσμος έχει θορυβηθεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα η χρήση της μάσκας να κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου