ΤΟΠΙΚΑ

Το μαρτύριο της ουράς έξω από τις τράπεζες του Βόλου

το-μαρτύριο-της-ουράς-έξω-από-τις-τράπε-757103

Πολλοί Βολιώτες περίμεναν την σειρά τους με ιώβειο υπομονή, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες

Το μαρτύριο της πολύωρης αναμονής βίωσαν για μια ακόμη φορά δεκάδες Βολιώτες, που στήθηκαν με ιώβειο υπομονή στην ουρά, έξω από τα τοπικά τραπεζικά καταστήματα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Προσπαθώντας μάταια να εξασφαλίσουν μια σκιερή γωνιά, Βολιώτες κάθε ηλικίας, περίμεναν την σειρά τους εκτεθειμένοι στον καυτό ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι ατέλειωτες ουρές διατηρούνται σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των Τραπεζικών καταστημάτων, καθώς προσέρχονται διαρκώς συναλλασσόμενοι, περιμένοντας άλλοτε υπομονετικά και άλλοτε με έκδηλο εκνευρισμό, τη νέα κατάσταση που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Οι πιο προνοητικοί φροντίζουν να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στην ουρά, κυριολεκτικά από τα χαράματα, περιμένοντας να ανοίξουν οι τράπεζες, με τους υπόλοιπους να καλούνται να αντιμετωπίσουν τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού, που κάνουν την αναμονή κυριολεκτικό μαρτύριο.

Με τον κορονοϊό να δοκιμάζει τα νεύρα, τις αντοχές και κυρίως την υπομονή των συναλλασσόμενων, δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, με ηλικιωμένη Βολιώτισσα να επισημαίνει σε έντονους τόνους, ότι τα συγκεκριμένα φαινόμενα είναι άγνωστα στο εξωτερικό.

«Στις τράπεζες του εξωτερικού, ο συναλλασσόμενος εξυπηρετείται με ραντεβού, χωρίς να υφίσταται την ταλαιπωρία της ορθοστασίας», συμπλήρωσε Βολιώτης, που βρέθηκε επίσης στην ουρά, περιμένοντας την σειρά του για να εισέλθει σε τοπικό τραπεζικό κατάστημα.

Πλήθος κόσμου σε καθημερινή βάση, από την αρχή, σχεδόν, της πανδημίας, περιμένουν στην ουρά, έξω από τις Τράπεζες, διότι απαγορεύεται ο συγχρωτισμός και η συγκέντρωση των συναλλασσόμενων στον εσωτερικό χώρο, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί από την πολιτεία για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες κρατούν αποστάσεις ασφαλείας περιμένοντας στην ουρά, με τα άτομα μεγάλης ηλικίας να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία.

Κυρία μεγάλης ηλικίας ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι πολύ δύσκολο για την ίδια αλλά και για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας να υφίστανται την συγκεκριμένη ταλαιπωρία, ενώ σημείωσε, ωστόσο, ότι «λόγω ειδικών συνθηκών δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά».

Για «τριτοκοσμικές καταστάσεις» έκαναν λόγο όσοι βίωσαν για μια ακόμη φορά το μαρτύριο της αναμονής στην ουρά, σπεύδοντας να υπογραμμίσουν, ωστόσο, ότι η ταλαιπωρία της αναμονής έξω από τις Τράπεζες είναι αναγκαία συνθήκη την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που εξέφρασαν τον εκνευρισμό τους, διερωτώμενοι «πόσο ακόμα θα δοκιμάζεται η υπομονή μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου