ΤΟΠΙΚΑ

Ασυνείδητοι έριξαν φόλες στα Κάτω Λεχώνια

ασυνείδητοι-έριξαν-φόλες-στα-κάτω-λεχ-758232

Μαζική θανάτωση σκύλων στα Κάτω Λεχώνια, στην περιοχή πάνω από το κοιμητήριο, την περασμένη Πέμπτη το βράδυ. Κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν προχθές το πρωί ότι έξι σκύλοι, τέσσερις αδέσποτοι και δύο δεσποζόμενοι βρήκαν τραγικό θάνατο από φόλες. Επρόκειτο για ήσυχα τετράποδα που ήταν εμβολιασμένοι και στειρωμένα με μέριμνα είτε του δήμου Βόλου είτε των ιδιοκτητών τους. Τα αγαπούσε η γειτονιά και τα φρόντιζε. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αναστατωμένοι και αγανακτισμένοι από τις πράξεις φρίκης.

Η Ασπασία Σδούγκου που έχει το πατρικό της σπίτι στην περιοχή και τα δύο από τα ζώα ήταν της οικογένειάς της δηλώνει εξορισμένη και αγανακτισμένη. Δεν πάει πολύς καιρός -όπως καταγγέλλει- που ασυνείδητοι σκότωσαν δεκατέσσερις γάτες στην περιοχή, είτε πατώντας τες με αυτοκίνητα είτε ρίχνοντας φόλες.

Οι ανεγκέφαλοι «χτύπησαν» πάλι και αυτή τη φορά έβαλαν στο μάτι του σκύλους. Η κ. Σδούγκου λέει ότι καθημερινά λάμβανε μέριμνα για να σιτίζει τα ζώα που αγαπούσε και πρόσεχε. Πρωί βράδυ πήγαινε στο πατρικό της και έδινε τρόφιμα, τόσο στα σκυλιά της οικογένειάς της όσο και στα αδέσποτα. Δεν μπορεί να εξηγήσει τον λόγο που συνέβη αυτό και αισθάνεται εξοργισμένη. Όπως λέει, ήταν «φιλικά τα έρμα και συνάμα πρόσεχαν την περιοχή με τα λιγοστά σπίτια. Τα περισσότερα ήταν ράτσας».

Η κ. Σδούγκου κατήγγειλε στην τοπική κοινότητα τις εγκληματικές πράξεις και ζήτησε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι. Ηταν εμφανές, επισημαίνει, ότι κάποιος ή κάποιοι έριξαν φόλες. Φαινόταν από την εικόνα των ζώων, τη γλώσσα που προεξείχε από το στόμα.

Δυστυχώς οι κάτοικοι τη περιοχής δεν είδαν καμία περίεργη κίνηση. Κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό ώστε να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την Αστυνομία. Ο υπαίτιος ή οι υπαίτιοι έδρασαν με σχέδιο το οποίο εφάρμοσαν στο ακέραιο σκορπώντας το θάνατο σε μία νύχτα την Πέμπτη το βράδυ ξημερώματα Παρασκευής σε χρονική στιγμή που προφανώς γνώριζαν ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί από κανέναν.

Η κ. Σδούγκου απευθύνθηκε σε Φιλοζωικά Σωματεία του Βόλου για βοήθεια και ενημέρωσε για τα περιστατικά. Δυστυχώς, όπως λέει, για να εντοπισθούν οι δράστες πρέπει να υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία. Η ίδια είχε καταγγείλει τη μαζική θανάτωση γάτων πριν από μικρό χρονικό διάστημα στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου, όμως δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα, καθώς η Αστυνομία δεν είχε κάποιον προσανατολισμό για να κινηθεί και να συλλάβει τους δράστες.

Σε κάθε περίπτωση μοιράζεται με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την οργή της. Δεν μπορεί να φαντασθεί τους λόγους για τους οποίους κάποιος ή κάποιοι οδηγήθηκαν σε αυτές τις αποτρόπαιες και καταδικαστέες πράξεις. Δεν μπορεί παρά να αισθάνεται απέχθεια και αποτροπιασμό για την εγκληματική δράση. Λέει ότι οπωσδήποτε ο ασυνείδητος πρέπει να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και τιμωρηθεί, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου