ΤΟΠΙΚΑ

Τρείς ακόμη οπλίτες και ένας αξιωματικός θετικοί στον κορονοϊό στην 1η ΤΑΞΑΣ

τρείς-ακόμη-οπλίτες-και-ένας-αξιωματι-758250

Eπιπλέον τρείς οπλίτες που υπηρετούν την θητεία τους στην 1η ΤΑΞΑΣ της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο και ένας αξιωματικός, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Οι γιατροί εκτιμούν πως κόλλησαν από τον 20χρονο Βολιώτη οπλίτη, στον οποίο ανιχνεύτηκε ο ιός την περασμένη Πέμπτη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο και 24 ώρες μετά, υποβλήθηκαν όλοι οι στρατιώτες σε τεστ κορονοϊού. Έτσι προέκυψαν τα νέα κρούσματα, που αφορούν σε ασυμπτωματικούς στρατιώτες.

Ο 20χρονος που νόσησε πρώτος μεταφέρθηκε αρχικά στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Συνολικά πλέον μετά την ιχνηλάτηση που έγινε στις επαφές του20χρονου Βολιώτη οπλίτη, η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού «μετρά» συνολικά πέντε θετικά κρούσματα COVID-19.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές η κατάσταση τόσο των νεαρών στρατιωτών όσο και του στελέχους είναι πολύ καλή και μέχρι στιγμής δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.Παρακολουθούνται στενά από τους ιατρούς και βρίσκονται σε καραντίνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου