ΤΟΠΙΚΑ

Αισιοδοξία στη Μαγνησία για την τουριστική κίνηση του Αυγούστου

αισιοδοξία-στη-μαγνησία-για-την-τουρι-758380

Υπάρχουν κρατήσεις μέχρι και τις 25 του μηνός – Σε αναμονή για τα οικονομικά μέτρα στήριξης οι επαγγελματίες

Ελπίδα φέρνει για τον τουρισμό ο Αύγουστος στα τουριστικά καταλύματα της Μαγνησίας. Οι επαγγελματίες του τουρισμού έχουν αρκετές κρατήσεις και αισιοδοξούν για την πορεία τους δεδομένων των δυσκολιών που φέρνει η υγειονομική κρίση.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων Θεσσαλίας και του Σωματείου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Μαγνησίας Αθανάσιος Σπύρου λέει ότι τα στοιχεία του Ιουλίου ήταν αποκαρδιωτικά, όμως ο Αύγουστος φαίνεται ότι θα είναι καλύτερος μήνας καθώς έχει κρατήσεις μέχρι και τις 25 του μηνός.

«Σίγουρα θα προκύψουν έξτρα κρατήσεις, καθώς οι Ελληνες προγραμματίζουν διακοπές την τελευταία στιγμή, ενώ θα δούμε αν θα ανοίξουν η κίνηση από τα Βαλκάνια και οι πτήσεις από Ισραήλ.

Ειδικά η κίνηση από Βαλκάνια και Ισραήλ εκτιμάται ότι είναι ο κρυφός άσος για τον Σεπτέμβριο. Για παράδειγμα το Ισραήλ μπορεί να φέρει ικανοποιητική κίνηση μετά τον Αύγουστο», αναφέρει.

Οι επαγγελματίες του τουρισμού κουβαλούν βαριά τραύματα από τη μέχρι τώρα κίνηση του καλοκαιριού. Σε πολλά καταλύματα οι τουρίστες πρωτοεμφανίστηκαν στις 20 Ιουλίου. Άλλες επιχειρήσεις κινήθηκαν καλύτερα γιατί είχαν εξασφαλισμένο πελατολόγιο με πληρότητες 30%-40%. Κάποιες δεν άνοιξαν και καθόλου. Επιπλέον, ο Ιούνιος όταν και όποτε τελικά ξεκίνησε, «κόπηκε» από τα μέτρα του Αγίου Πνεύματος.

Επιτέλους έφθασε η χρονική στιγμή, ώστε οι επιχειρήσεις να ανασάνουν λίγο οικονομικά δεδομένων του πελατολογίου που έχουν καταφέρει με αγώνα να αποκτήσουν. Ο κ. Σπύρου λέει ότι σε φημισμένες τουριστικά περιοχές όπως Τσαγκαράδα, Αϊ Γιάννης, Παπά Νερό, άλλες μικρότερες περιοχές όπως είναι ο Κάλαμος, ο Πλατανιάς και ο Κατηγιώργης υπάρχουν ικανοποιητικές για τα δεδομένα της εποχής κρατήσεις.

Επίσης Αμαλιάπολη, Λεύκη, Πτελεός και τα υπόλοιπα τουριστικά θέρετρα του καλλικρατικού δήμου Αλμυρού κινούνται στην ίδια λογική.

Επισημαίνεται ότι μέχρι τώρα τα μικρά καταλύματα διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν ενισχυθεί με οικονομικά μέτρα από την κυβέρνηση. Ο κ. Σπύρου λέει ότι περιμένουν ακόμη απαντήσεις σε βασικά θέματα όπως για τον μικροδανεισμό από τις τράπεζες, την επιστρεπτέα προκαταβολή που μέχρι σήμερα δεν αγγίζει εποχιακά καταλύματα, βρίσκονται ακόμη σε αναμονή για την οικονομική ενίσχυση του α’ 15ήμερο του Ιούνη που ήταν κλειστά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου