ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός στο ΚΤΕΛ: «Καραμπόλες» λόγω κορονοϊού

προβληματισμός-στο-κτελ-καραμπόλες-758432

Ακυρώσεις κρατήσεων στα δρομολόγια από Αθήνα και Θεσσαλονίκη έφερε η έξαρση κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο πύκνωσης δρομολογίων για να μην προκύπτει συνωστισμός

«Ηταν στραβό το κλίμα… το έφαγε και ο γάιδαρος», θα μπορούσε να πει κανείς περιγράφοντας τον προβληματισμό που διακατέχει τη διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας και τους μετόχους τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στον Βόλο. Η επιβατική κίνηση από την έναρξη της πανδημίας είχε ούτως ή άλλως μειωθεί στο ναδίρ. Ακολούθησαν τα «πλαφόν» των υγειονομικών πρωτοκόλλων που επέβαλαν λιγότερους επιβάτες, και ήρθε τώρα η αύξηση των κρουσμάτων για να επιτείνει την ανησυχία.

Ο δείκτης που επιβεβαιώνει την καθοδική πορεία της επιβατικής κίνησης είναι οι κρατήσεις. Τις τελευταίες μέρες επισκέπτες που ήθελαν να ταξιδέψουν από Αθήνα προς Βόλο και από τη συμπρωτεύουσα προς τη Μαγνησία, φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκαν. Αποτέλεσμα να ακυρωθεί σημαντικός αριθμός προκρατήσεων.

«Ο κόσμος είναι επιφυλακτικός, δεν ταξιδεύει εύκολα πλέον, παρότι έχουν αρθεί ιο περιοριοσμοί και είναι καλοκαίρι. Το γεγονός ότι είμαστε μεταξύ των προορισμών που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση κρουσμάτων δεν βοηθά, ώστε να ενισχυθεί το μεταφορικό έργο», εξήγησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης.

Τα λεωφορεία πλέον μετά την επιβολή του πλαφόν μπορούν να μεταφέρουν μέχρι 33 άτομα. Τις δύο τελευταίες μέρες και ενόψει του Σαββατοκύριακου από Αθήνα και Θεσσαλονίκη πηγαινοέρχονται με το 50% των επιβατών.

«Αν δεν γίνει κάτι να περιοριστεί η μετάδοση του ιού και δεν έχουμε μείωση των κρουσμάτων θα υπάρξει σύντομα σοβαρό πρόβλημα. Όχι μόνο σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται άμεσα από το κλίμα ανησυχίας που δημιουργείται. Αλλά και ως προς τη δημόσια υγεία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι πρόκειται για τουριστική περίοδο και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, ώστε αφενός να μη χαλαρώσουμε στην τήρηση των μέτρων προστασίας, αφετέρου να ενισχύουμε όσο μπορούμε τις πηγές στήριξης της τοπικής οικονομίας», παρατήρησε επίσης ο κ. Κολυνδρίνης.

Τα δρομολόγια για το παραθαλάσσιο μέτωπο

Ερωτηθείς ο κ. Κολυνδρίνης αν θα πρέπει ή όχι ενδεχομένως να ενισχυθούν με επιπλέον δρομολόγια οι περιοχές στο παραθαλάσσιο μέτωπο του Ανατολικού, Κεντρικού και Νοτίου Πηλίου απάντησε ότι αυτό μπορεί να γίνει εφόσον προκύψει ανάγκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας εκτός από τα Σαββατοκύριακα που τα λεωφορεία πηγαινοέρχονται τις δύο τελευταίες εβδομάδες με μία ικανοποιητική πληρότητα, οι υπόλοιπες μέρες είναι σχεδόν «νεκρές».

«Όταν προκύπτει ανάγκη βάζουμε και δεύτερο λεωφορείο. Αυτό ωστόσο μπορεί να συμβεί μόνο Σαββατοκύριακα προς το παρόν. Τις υπόλοιπες μέρες η κίνηση είναι απελπιστική μέχρι σήμερα», παρατήρησε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας δε αναφορές που έγιναν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ από επιβάτες που εξυπηρετήθηκαν από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ που εκτελεί τα δρομολόγια προς Ζαγορά και Χορευτό για να μεταβούν Πορταριά και εξέφρασαν προβληματισμό διότι όπως τόνισαν υπήρχε συνωστισμός και αρκετοί επιβάτες δεν φορούσαν μάσκες, ανέφερε πως γίνονται διαρκώς συστάσεις για τη συμμόρφωση όλων στις οδηγίες που έχουν δώσει οι υγειονομικές αρχές για τα μέτρα προστασίας.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου