ΤΟΠΙΚΑ

Ομαλή είναι η προσαρμογή της αγοράς στη χρήση μάσκας

ομαλή-είναι-η-προσαρμογή-της-αγοράς-στ-758454

Πιστή τήρηση του μέτρου από εμπόρους και καταναλωτές

Αμεση ήταν στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας η εφαρμογή του μέτρου για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Ολο το προσωπικό των εμπορικών επιχειρήσεων φόρεσε μάσκες για να εργαστεί, ενώ ανταποκρίθηκαν άμεσα και οι καταναλωτές.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος λέει ότι δεν υπήρξαν παρατράγουδα. «Προσαρμοστήκαμε απλώς στα νέα δεδομένα. Αλλωστε πολλοί από εμάς χρησιμοποιούσαμε ήδη», τόνισε.

Η χρήση του μέτρου έγινε και από τις δύο πλευρές, τόσο τους εμπόρους όσο και τους καταναλωτές. «Δεν υπήρξε δυσκολία. Πολλοί από τους καταναλωτές μάς επισκέπτονταν με το προστατευτικό μέσο πριν καταστεί υποχρεωτικό», είπε ακόμη.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος των Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας Κώστας Τσέλιος επισήμανε ότι η χρήση γινόταν ήδη στα μάρκετ γεγονός που βοήθησε πολύ και δεν παρουσιάστηκαν δυσκολίες, ενώ ο έμπορος Πρόδρομος Χατζηβασίλογλου τόνισε ότι πέραν της προστασίας από τον νέο κορονοϊό κανείς δεν θέλει να επιβαρυνθεί με πρόστιμα.

Στο μεταξύ, ο εμπορικός κόσμος διέρχεται την τρίτη εβδομάδα των εκπτώσεων και στην αγορά τα ποσοστά προσφορών είναι πλέον πάνω από 60%. Η κίνηση στα καταστήματα είναι αυξημένη, όμως ακόμη εκτιμάται ότι είναι νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα για την πορεία των εκπτώσεων. Η εμπορική αγορά έχει επάρκεια σε ποιοτικά είδη έναντι των μεγάλων πολυκαταστημάτων. Ο κ. Οντόπουλος ενημέρωσε ότι οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της πανδημίας με τις εισαγωγές προϊόντων. Με κάποιο τρόπο έχουν εφοδιαστεί με καινούργιους κωδικούς ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους και τις ανάγκες τους. Επιπλέον δεν έχουν μετακυλήσει το επιπλέον κόστος για τις μεταφορές στον καταναλωτή.

Η συγκυρία της αύξησης των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 εκτιμάται ότι θα έχει αντίκτυπο όμως ακόμη αυτό δεν έχει φανεί ή τουλάχιστον αυτό δεν έχει γίνει ακόμη ιδιαίτερα αισθητό προς στιγμή.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου